Ανεξάρτητα με το πόσο αρέσει και σε ποιους, ένα δεν αμφισβητείται: το ταλέντο του Κώστα Φορτούνη. Πάει καιρός βέβαια που ο ποδοσφαιριστής χαρακτηριζόταν ως ένα «μεγάλο ταλέντο». Τώρα, μάλλον θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει πως έχει μεγάλο ταλέντο να ηγείται μιας ομάδας, να επιτίθεται με αξιοσημείωτες δρασκελιές και κυρίως να απειλεί τα αντίπαλα δίχτυα.

Εδώ είμαστε, λοιπόν.

Ας γυρίσουμε τη σελίδα της διήγησης. Πόσα χρόνια παίζει ο Φορτούνης με τα ερυθρόλευκα; Ηδη, ξεκίνησε να αγωνίζεται ξανά και αυτή η σεζόν του στο Λιμάνι είναι η ένατη. Δεν είναι λίγες οι χρονιές. Ούτε λες και «λίγο» το ρεκόρ του, δηλαδή το γεγονός πως έχει σκοράρει στις οκτώ από τις εννιά περιόδους του με τον Ολυμπιακό!

Ασφαλώς δεν συμβαίνει συχνά ούτε συνεπάγεται πως επειδή ένας μεσοκυνηγός έχει το γκολ «στο αίμα του» πάντα θα σημαδεύει σωστά. Ο Φορτούνης, όμως, έχει τη ρέντα του καλού παίκτη και του χαφ με την ικανότητα να βοηθά στην επίθεση. Την πρώτη του σεζόν είχε επτά γκολ κι ας ήταν ακόμη άγουρος. Το ’15-’16 με τον Σίλβα εκτοξεύτηκε και το …μενού είχε 18 γκολ, άρα πρώτος σκόρερ, πρώτος στις ασίστ και κορυφαίος της Λίγκας.

Μετά έξι γκολ,  ακολούθως 10 -12-  3 (γιατί υπήρξε τραυματισμός στον χιαστό σύνδεσμο το ’19), εννιά και πέρυσι κανένα, ξανά ένεκα ατυχίας και πάλι  με λαβωμένο γόνατο. Τώρα, με το που πήρε φανέλα βασικού στα Γιάννινα, δύο γκολ πέτυχε. Οι εποχές που φορούσε το 53 και άλλοι το 7 ή το 10 έχουν περάσει. Θέλει τώρα ο διεθνής χαφ να κάνει μια νέα αρχή κι ας μην είναι πλέον τόσο νέος- βασίζει στα 31 έχοντας κλείσει τον Οκτώβριο τα 30 του χρόνια.

Υστερα από δύο σοβαρές εγχειρήσεις στα γόνατα, καλείται να αποδείξει πως η δύναμη της θέλησης μπορεί να ανατρέψει παγιωμένες αντιλήψεις ότι  ένας παίκτης δύσκολα επιστρέφει στο 100% μετά μια επέμβαση στον χιαστό. Η καταπόνηση είναι ο μεγάλος του αντίπαλος. Η πίστη σύμμαχός του. Όχι πως δεν έχει κάνει λάθη ο Φορτούνης…Κανείς δεν είναι τέλειος και το αντιλαμβάνονται πολλοί αυτό.

Επιδιώκει όμως να πείσει για την ετοιμότητα και την χρησιμότητά του. Σε μια έκδοση ενδεκάδας του Ολυμπιακού μαζί με Χάμες, Χουάνγκ  και Μπιελ, ο Ελληνας θα συμπληρώνει αυτούς που «μιλάνε στη μπάλα».

Το μόνο που μένει σχετίζεται με την ισορροπία. Πώς η δημιουργία φάσεων και η παραγωγή ωραίου ποδοσφαίρου από τον Ολυμπιακό δεν θα αφαιρεί πόντους από την άμυνα. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο δουλειά του Φορτούνη.