Η εμβληματική μορφή της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Γιάννης Διακογιάννης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Ήταν ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, με προσφορά σε εφημερίδες, τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ διαμόρφωσε το χώρο και δίδαξε τα μυστικά του σε χιλιάδες συναδέλφους του.

«Τον έκανε να αποτραβηχτεί από τη ζωή»

Ο Γιάννης Μαμουζέλος μίλησε συγκινημένος στο «Στούντιο 4» για τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη του, ενώ αναφέρθηκε στην απώλεια του και πόσο τον είχε πάρει από «κάτω» ο θάνατος της Ρίκας Βαγιάνη, την οποία είχε μεγαλώσει σαν παιδί του.

«Αυτά συνέβησαν όταν είχε αποχωρήσει από την ενεργό δημοσιογραφία. Αναμφισβήτητα κι η απώλεια της γυναίκας του, της Βαρβάρας, αλλά και πολύ περισσότερο της Ρίκας, τον έκανε να αποτραβηχτεί από τη ζωή, να παραιτηθεί», είπε με τρεμάμενη φωνή.

Και πρόσθεσε: «Είναι εξαιρετικά βαρύ για έναν άνθρωπο μέσα σε ένα χρόνο να χάνει τη γυναίκα του και την κόρη του. Μπορεί να μην ήταν το φυσικό του παιδί, αλλά είχε γίνει παιδί του».

Ο Γιάννης Διακογιάννης ήταν παντρεμένος με τη Βαρβάρα Δράκου και είχε μεγαλώσει σαν δική του κόρη τη Ρίκα Βαγιάνη, η οποία ήταν παιδί της Βαρβάρας και του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα.

Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή στις 7 Αυγούστου 2018 από καρκίνο. Είναι γνωστό πως η ίδια λάτρευε τον πατριό της, Γιάννη Διακογιάννη. Με την πρώτη ευκαιρία, μιλούσε δημόσια για εκείνον με τα καλύτερα λόγια και έδειχνε πόσο πολύ τον αγαπούσε.

Ο εκλιπών τον Οκτώβριο του 2017 είχε βρεθεί στην ΕΣΗΕΑ προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους του για την απεργία που γινόταν εκείνες τις ημέρες. Τότε είχε αποκαλύψει ότι η Ρίκα, η πολυαγαπημένη κόρη του, είχε καρκίνο.