Σε δηλώσεις στη σκιά του θανάτου του 16χρονου Ρομά ο οποίος είχε πυροβοληθεί στις 5 Δεκεμβρίου στη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

«Δυστυχώς ο Θεός δεν εισάκουσε τις προσευχές μας, όπως και τις προσευχές όλων όσων είχαν πληροφορηθεί το τραγικό συμβάν, ανεξαρτήτως ευθυνών του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να τον πάρει κοντά του» τόνισε ο δικηγόρος ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού που πυροβόλησε για να προσθέσει.

«Εύχομαι στην οικογένειά του να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ειδικά στη μητέρα του παιδιού του να έχει το κουράγιο και τα μέσα να το μεγαλώσει σωστά και να το κάνει έναν χρήσιμο άνθρωπο στην κοινωνία».

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ μετά τον θάνατο του 16χρονου

Εν τω μεταξύ, σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές της χώρας αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου του 16χρονου Ρομά, ο οποίος κατέληξε σήμερα μετά από τα πυρά αστυνομικού κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη στις 5 Δεκεμβρίου.

Από χθες, Δευτέρα γίνονται διαρκείς συσκέψεις στην αστυνομία, ενώ αποφασίστηκε γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς τις τελευταίες ώρες η οργή από τους Ρομά, σε όλη τη χώρα, ξεχειλίζει.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα το in αναγράφεται πως «γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικών και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας».