Ένταση επικρατεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου είναι συγκεντρωμένοι συγγενείς του 16χρονου Ρομά, ο οποίος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί περιμένοντας τον αστυνομικό που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άρχισε να πετά ξύλα, κοντάρια, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ που έχουν πολύ έντονη παρουσία στο σημείο με αρκετές διμοιρίες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδες κρότου λάμψης,  αναφέρει το thestival.gr.

Επεισόδια

Ομάδα ατόμων πέταξαν ξύλα και συσκευασίες καφέ στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών. Στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τους αστυνομικούς να ακινητοποιούν ένα άτομο, ενώ υπήρξε ένταση και αντιδράσεις για τον αφήσουν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, Ρομά και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν πυρπολήσει κάδους απορριμμάτων επί της οδού 26η Οκτωβρίου η οποία παραμένει κλειστή.

Σημειώνεται πως κατά του 32χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε αρχικά στην εισαγγελέα πρωτοδικών και μετά την απαγγελία της εις βάρος του δίωξης παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον α’ τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης. Αναμένεται να πάρει προθεσμία και μέχρι την απολογία του θα παραμείνει υπό κράτηση.