Ένας ακαδημαϊκός-καθηγητής γλωσσολογίας και ένας ηθοποιός-δημοσιογράφος συναντιούνται για χάρη της Γλώσσας.

Με αφορμή το διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Ο πολιτισμός στο Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»: Γλώσσα και λογοτεχνία», ο υπεύθυνος του ιστορικού αρχείου των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», Γιάννης Θ. Διαμαντής, φιλοξενεί τον Ομότιμο Καθηγητή Γλωσσολογίας και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Χριστόφορο Χαραλαμπάκη, ο οποίος μέσα από απρόσμενες αφηγήσεις μας αποκαλύπτει πόσο στενά συνδεδεμένη είναι η αρχαία ελληνική γλώσσα με το σήμερα.

Στο πρώτο επεισόδιο, «Η κρυφή ζωή των λέξεων», ο Χριστόφορος Χαραλαμπάκης αφηγείται στον Γιάννη Θ. Διαμαντή την απρόσμενη συζήτηση που είχε κάποτε με τον Τόλη Βοσκόπουλο, μιλά για τη σχέση που έχουν τα γράμματα με ένα από τα πιο αγαπημένα μας κατοικίδια και φέρνει στο φως άγνωστους δεσμούς των αρχαίων ελληνικών με τη γλώσσα που μιλάμε σήμερα.

Το podcast Γλώσσα Γλώσσα μιλάει από μόνο του και μιλάει για την εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας.

To Γλώσσα Γλώσσα είναι μία παραγωγή της Alter Ego Media.

Μεταξύ άλλων στο πρώτο επεισόδιο με τίτλο: «Η κρυφή ζωή των λέξεων», θα ακούσεις:

* Για την απρόσμενη συζήτηση του Χριστόφορου Χαραλαμπάκη με τον Τόλη Βοσκόπουλο (01:56)

* Για την λέξη «εφημερίδα» στην αρχαιότητα (04:25)

* Για το επιστημονικό συνέδριο «Ο πολιτισμός στο Ιστορικό Αρχείο των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ»: Γλώσσα και λογοτεχνία» (12:09)

* Για το πώς ο ακαδημαϊκός Χριστόφορος Χαραλαμπάκης ανακάλυψε την αγάπη του για τη Γλώσσα (14:30)

Κάνε εγγραφή στο Podcast του Maestro στο Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts και ενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για να ακούς πρώτος τα νέα επεισόδια!