Η μεγάλη στιγμή για τον Πειραιά και την τοπική Μητρόπολη έφτασε. Αύριο, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ. Σεραφείμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια στο «Μαρινάκειον Μέλαθρον» όπου θα στεγαστούν τα νέα γραφεία της Μητρόπολης.

Στις 11.30 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, θα ευλογήσει τα νέα γραφεία της Μητρόπολης στο κέντρο της πόλης, και συγκεκριμένα στην οδό Φίλωνος 45, απέναντι από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό.

Το νέο Διοικητικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς ανακαινίσθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στη μνήμη του πατέρα του, Μιλτιάδη. Κατά την τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθούν και τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Μαρινάκη.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης συνεχίζει με τον τρόπο αυτό την κοινωνική του δράση στον Πειραιά και βρίσκεται δίπλα στην Μητρόπολη και σε όλους τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια.

«Κάποια δυναμικά στηρίγματα έχουν συμβάλει σημαντικά ώστε να κατορθώσει η Μητρόπολη και ο Πειραιάς να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Ένα από αυτά είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος έχει συνδράμει τόσο στα εκπαιδευτήρια και τα συσσίτια όσο και σε κάθε ευγενή προσπάθεια της εκκλησιαστικής ζωής», έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ο μητροπολίτης Σεραφείμ, με τον κ. Μαρινάκη να αποδεικνύει εμπράκτως τη στήριξή του.

Το in, λίγες ώρες πριν από την επίσημη τελετή, σας παρουσιάζει φωτογραφίες από το ανακαινισμένο, πανέμορφο κτίριο, που θα αποτελέσει κόσμημα για τον Πειραιά και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του σπουδαίου έργου που επιτελεί η Μητρόπολη Πειραιά.

Το πρόγραμμα

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Τριάδος Πειραιώς. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Καθεδρικού Ναού θα δεχθεί εόρτιες ευχές, των αρχών της πόλεως, του Ιερού Κλήρου των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως και του πειραϊκού λαού.

Στις 11. 30 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Νέου Διοικητικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως.

Στην όμορφη τελετή έχουν κληθεί να παραστούν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και της Εκκλησίας, παράγοντες του Πειραιά και όλοι οι πολίτες που θα θελήσουν να δουν το όμορφο αυτό κτίριο.