Μία απαράδεκτη τακτική εργοδότη προς τους εργαζομένους του έχει έρθει τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, αφού φαίνεται πως τους αντιμετωπίζει ως… φαντάρους.

Ο «στρατός» του πορτοκαλιού αποτελείται από τους υπάλληλους στην εταιρεία παραγωγής χυμών του κ. Παπαδημητρακόπουλου, ο οποίος εφαρμόζει στρατιωτικούς κανόνες στην επιχείρησή του.

Συγκεκριμένα, «βαπτίζει» τους εργαζόμενους με στρατιωτικούς βαθμούς ενώ σύμφωνα με καταγγελίες, φαίνεται να επιβάλλει και στρατιωτική εκπαίδευση με push ups για αυτούς που παρεκκλίνουν.

Σαν σε στρατόπεδο

Ο ίδιος, μιλώντας στην κάμερα του MEGA και της εκπομπής Live News, είπε σχετικά με τις καταγγελίες: «Θα ήθελα να δώσουμε βήμα στους καταγγέλλοντες και μετά να απαντήσουμε. Αυτό που μπορώ να πω είναι να δείτε τον Captain Citrus της Marvel».

Πρόκειται τον ήρωα της γνωστής εταιρείας κόμικς, που λαμβάνει δύναμη από τον φυσικό χυμό που πίνει.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «το Βήμα» και «τα Νέα», σχολίασε σχετικά: «Τα λόγια περιττεύουν. Είναι η πρώτη φορά και τελευταία που ίσως λέω αυτή τη φράση. Έχει προκύψει από ρεπορτάζ ότι η έκταση του προβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερη. Είναι μία ολόκληρη επιχείρηση – στρατόπεδο, με αξιωματικούς και εκπαιδεύσεις, είναι ένας παραλογισμός».

«Πέστε κάτω για κάμψεις»

Σημειώνεται ότι υπάλληλοι της εταιρείας έχουν αποχωρήσει το τελευταίο διάστημα εξαιτίας των εργασιακών συνθηκών που επικρατούν.

Μία πρώην εργαζόμενη της εταιρείας, μιλώντας στo Live News ανέφερε: «Όλα αυτά που ακούγονται είναι αλήθεια. Τα έχω δει, για το “ταξίαρχος” και ούτω καθεξής ισχύουν, για τα αξιώματα αυτά τα “λοχίας”, “επιλοχίας” και ούτω καθεξής ίσχυαν. Ήταν κάτω τα κορίτσια, τα είχε ανεβάσει επάνω και εκεί που καθόμασταν εμείς και γράφαμε, μας είπε, είπε στα κορίτσια: “πέστε κάτω και κάντε push ups” και έκαναν μαζί του. Μιλάμε για ανθρώπινες προσωπικότητες και μετά μπορεί να έφευγαν και από τη δουλειά».

Η υπάλληλος μεταξύ άλλων κατήγγειλε πως στον χώρο υπήρχαν κάμερες για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν.

Πάντως, υπάρχουν και αυτοί που είναι ικανοποιημένοι από την τακτική του συγκεκριμένου εργοδότη και μεταφράζουν τα push ups ως μια γενναιόδωρη και προαιρετική παροχή της εταιρείας.