Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Λονδίνο φαίνεται να ξεκλειδώνει άμεσα και τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και τα κακόβουλα λογισμικά, τύπου Predator.

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε νέα (την πέμπτη κατά σειρά) επίκαιρη ερώτηση, ωστόσο πρωθυπουργικοί συνεργάτες επιμένουν ότι ο Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί στη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης: Δημοσκόπηση: Πώς αξιολογούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, οι καλύτερες επιδόσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, αυτό δεν αποκλείεται να προωθηθεί ακόμα και σήμερα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, ανοίγοντας άρα το δρόμο για τη μάχη κορυφής στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα «παράθυρο» για την πολιτική σύγκρουση στην Ολομέλεια ανοίγει προς το τέλος της ερχόμενης, στις 8 Δεκεμβρίου συγκεκριμένα. Τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται, εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές στο πρωθυπουργικό πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Έτσι κι αλλιώς από την κυβέρνηση θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση – ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής παρέμβασης, προτού ξεκινήσει η μεγάλη μάχη του Προϋπολογισμού.

Με βάση αυτά, μοιάζουν πολύ πιθανές οι εξελίξεις μέσα στις επόμενες ώρες, εφόσον το Μαξίμου ανάψει πράγματι το πράσινο φως και αποφασιστεί να προωθηθεί στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.