Η πρώτη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για την σεισμική δόνηση έκανε λόγο 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ με το επίκεντρο να καταγράφεται στους Ζάρακες Εύβοιας (Στύρα), όπου σημειώθηκε και ο πρωινός σεισμός. Στη συνέχεια η εκτίμηση αναθεωρήθηκε και αυξήθηκε στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η ισχυρή δόνηση είχε διάρκεια, ενώ έγινε αισθητή σε όλες τις περιοχές του νομού.

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι, καθώς ο νέος σεισμός περιπλέκει την κατάσταση για τη σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια.

Το in επικοινώνησε λίγα λεπτά μετά τη σεισμική δόνηση με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο που τόνισε ότι είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, εστιάζοντας στο γεγονός η εστία του βραδινού σεισμού, τα Στύρα Ευβοίας, είναι η ίδια με τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε το πρωί.

«Είναι νωρίς ακόμα, η σεισμική δραστηριότητα είναι σε εξέλιξη από το πρωί μέχρι τώρα, αργά το βράδυ» σημείωσε μιλώντας στο in ο κ. Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι τα ασφαλή συμπεράσματα θα μπορούν να βγουν το πρωί της Τετάρτης.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας που μιλώντας στο One υπογράμμισε ότι ο σεισμός που έγινε το βράδυ ήταν πιο ισχυρός από την πρωινή δόνηση και ήταν στον ίδιο εστιακό χώρο.

«Δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε το φαινόμενο και το πρωί θα έχουμε σαφή εικόνα για τις εξελίξεις στην περιοχή» τόνισε ο κ. Λέκκας.

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να πούμε αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό» συμπλήρωσε ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Η αρχική εκτίμηση

 

Σε δεύτερη ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι πλέον συνάγεται με ασφάλεια το συμπέρασμα ότι ο πρωινός σεισμός στην Εύβοια δεν ήταν ο κύριος.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η σύσταση των σεισμολόγων στους κατοίκους είναι να είναι προσεκτικοί αν διαπιστώσουν ζημιές και να αποφεύγουν δρόμους όπου υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτήρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από