H Citroen λανσάρει στην ελληνική αγορά το εντυπωσιακό σε εμφάνιση Crossover το C5 X , που παρά τα 4,8 μέτρα του αμαξώματος του καταφέρνει να κερδίζει τις εντυπώσεις με το μακρύ σφηνοειδές αμάξωμα του. Με έμφαση στην άνεση το νέο μοντέλο διαθέτει μια ιδιαίτερα μεγάλη καμπίνα κυρίως για τους πίσω επιβάτες. Η σχεδίαση του συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του saloon και του station wagon. Το μακρύ καπό, οι ρευστές και αεροδυναμικές γραμμές, οι ψηλοί “ώμοι” του αμαξώματος και η χαρακτηριστική διαμόρφωση πάνω από τους πίσω τροχούς κάνουν το μοντέλο ιδιαίτερα δυναμικό και ξεχωριστό.

Το C5 X στα νέα του στοιχεία ξεχωρίζει η ενεργή ανάρτηση  Citroen Advanced Comfort, που φροντίζει να εξαφανίζει κάθε ανωμαλία του οδοστρώματος.

Στο εσωτερικό του κυριαρχεί η μεγάλο οθόνη του Head up Display, τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού που μπορούν να υποστηρίξουν την ημιαυτόνομη οδήγηση και μια εντελώς νέα διεπαφή επικοινωνίας, με οθόνης αφής 12 ιντσών HD με αναγνώριση φωνητικών εντολών. Τα καθίσματα Advanced Comfort στο C5 X είναι το σημείο αναφοράς για την άνεση των επιβατών.Το ταλέντο της χωρητικότητας του εντοπίζεται στον χώρο αποσκευών των 545 λίτρων που θα λατρέψουν οι οικογενειάρχες.

Η plug-in υβριδική έκδοση, με το ë-Comfort και την οδήγηση σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενισχύει την αίσθηση γαλήνης για τους επιβαίνοντες.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1.200άρη turbo PureTech των 130 ίππων με στάνταρ το 8άρι αυτόματο κιβώτιο και το Plug-in Hybrid των 1.6 λτ. με τη συνδυαστική απόδοση των 225 ίππων.

Iδιαίτερα η Plug-in Hybrid έκδοση . με την ισχύ των 225 ίππων, προσφέρει την ευχαρίστηση της αθόρυβης κίνησης και λειτουργίας με μηδενικές εκπομπές CO2, με δυνατότητα οδήγησης πάνω από 50 km σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία.

Η εφαλτήρια εξοπλιστική έκδοση η Feel προσφέρει έξι αερόσακους, σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος (μέχρι 85 χλμ./ώρα), σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, οθόνη αφής 10 ιντσών, προβολείς LED, αυτόματη λειτουργία προβολέων και υαλοκαθαριστήρων, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω, διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, όλες οι ηλεκτρικές ανέσεις και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.