H Alfa Romeo Tonale δείχνει να έχει αποκαταστήσει το χαμόγελο των Ιταλών με ένα μοντέλο που πρεσβεύει τη φίρμα επάξια στην κατηγορία των σπορ SUV . Το ιταλικό μοντέλο με την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή Αλέξανδρου Λιώκη εμπλουτίζεται με εκδόσεις που ενισχύουν τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Η Alfa Romeo Tonale, σηματοδοτεί τη «Μεταμόρφωση» της θρυλικής Ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης

Κάτω από την δυναμική εικόνα της νέας Tonale με το στερεότυπο ρύγχος που χαρακτηρίζει την μιλανέζικη φίρμα δεσπόζει η υβριδική εκδοχή των 160 ίππων, με τα 240 Nm που δείχνουν να είναι σωστά κατανεμημένα στο εύρος του στροφομέτρου. Το ιταλικό μοντέλο στις μικρές ορεινές διαδρομές δείχνει να είναι βιδωμένο στην άσφαλτο ενώ παράλληλα οι αναρτήσεις έχουν κύριο μέλημα τους την άνεση των επιβατών. Το υβριδικό σύνολο καταφέρνει σε αρκετά σημεία της διαδρομής να κινεί το επιβλητικό μοντέλο μόνο με την ηλεκτρική λειτουργία, ευεργετικό στοιχείο για την κατανάλωση καυσίμου.

Ο οδηγός μπορεί να έχει τον χειρισμό του 7DCT κιβωτίου, χάρη στα ευμεγέθη πεντάλ πίσω από το τιμόνι. Η κατανάλωση καυσίμου κυμαίνεται στα 5,7 λίτρα/100χλμ. σύμφωνα με το εργοστάσιο

H πληροφόρηση του οδηγού προέρχεται από το σύστημα πολυμέσων των 12,3 ιντσών, με τα τέλεια γραφικά που δίνουν την απαιτούμενη εικόνα με αμεσότητα και ευκολία!

Η καμπίνα είναι ιδιαίτερα άνετη για τέσσερις επιβάτες – το μήκος του αυτοκινήτου αγγίζει τα 4,52 μέτρα! ενώ ο χώρος των αποσκευών ορίζεται στα 500 λίτρα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει μια μακροσκελή λίστα από συστήματα υποβοήθησης που δείχνουν ότι η Alfa Romeo όταν …έχτιζε την Tonale δεν έμεινε στο περιτύλιγμα. H εφαρμογή αμορτισέρ τεχνολογίας FSD (Frequency-Selective-Damping) και το σύστημα πέδησης IBS με τις τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo, προσδίδουν στην Tonale κορυφαίο επίπεδο ασφάλειας, στοιχείο ενώ προσφάτως στις δοκιμές του EuroNCAP, το μοντέλο απέσπασε τη μέγιστη διάκριση με 5 αστέρια.

Σε επιδόσεις τα 0-100χλμ.ώρα έρχονται σε 8,8 ΄΄ ενώ η τελική ορίζεται στα 210χλμ./ώρα. Η τιμή της συγκεκριμένης έκδοσης Speciale τοποθετείται στα 45.100 ευρώ.