Στη νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσίασε ο Alpha οι πολίτες φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαίτερα για τις υποθέσεις παιδικής κακοποίησης που απασχολούν την επικαιρότητα. Ακόμα απαντούν για το πώς έχει επιδράσει στην τσέπη τους το καλάθι του νοικοκυριού, για το φλέγον ζήτημα των υποκλοπών και για την πρόθεση ψήφου.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δηλώνουν απογοητευμένοι από τη Δικαιοσύνη, την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες για την αντίδρασή τους στις υποθέσεις κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Παιδική κακοποίηση

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι οι κοινωνικές υπηρεσίες και πολύ περισσότερο η Δικαιοσύνη – σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% – δεν λειτουργούν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα σε περίπτωση κακοποίησης παιδιών.

Το 64% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν σχέση με τις παρακολουθήσεις μέσω κινητών τηλεφώνων.

Όσον αφορά στο καλάθι του νοικοκυριού το 44% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι τα προϊόντα του δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της οικογένειας έναντι 28% που απαντά θετικά.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 30,3%, ΣΥΡΙΖΑ 23% ΠΑΣΟΚ 11,4%, ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 4,9%, ΜέΡΑ 25 2,7%, Έλληνες για την Πατρίδα 2,1%, άλλο κόμμα 6,2%, αναποφάσιστοι 14,2%.