Εφιάλτης έχει γίνει για τον χειρουργό ωτορινολαρυγγολόγο Δήμο Ψηφίδη η άγρια επίθεση που δέχτηκε έξω από το ιατρείο του σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, καθώς οι δύο άνδρες που τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι.

«Μόλις χτες έβγαλα τα ράμματα. Πονάω πολύ στο πλευρό γιατί έχω ένα κάταγμα» υπογράμμισε μιλώντας στο Live News, περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο οι δράστες τού έστησαν ενέδρα κάτω από το ιατρείο του.

«Κατευθύνθηκα προς το μηχανάκι μου, άνοιξα το πορτ-παγκάζ για να βάλω την τσάντα μου εκεί δέχτηκα μια άνανδρη επίθεση από πίσω. Γυρνά από δεξιά και δέχομαι γροθιά στο μάτι μάλλον από αντικείμενο» σημείωσε.

Οι δράστες όμως δεν έμειναν εκεί. Τον ακινητοποίησαν και τον έριξαν κάτω στο πεζοδρόμιο. «Μετά με σπρώξανε και έριξαν εδώ κάτω. συνέχισαν με γροθιές και μπουνιές στο κεφάλι στα πλευρά» πρόσθεσε.

«Κάπου πάει το μυαλό μου»

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η επίθεση λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη Λεωφόρο Νίκης.

«Είναι παραλιακή της πόλης. Λεωφόρος Νίκης. Όλα τα μαγαζιά έχουν κάμερες» ανέφερε ο κ. Ψηφίδης, υπογραμμίζοντας ότι όλα έγιναν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Οι κινήσεις τους στοχευμένες καθώς όπως φάνηκε ήξεραν πολύ καλά ποιον, πως και πότε θα «χτυπήσουν».

«Τον χτυπούσαν με απίστευτη αγριότητα. Φορούσαν κουκούλες και καπέλα, τους είδαμε να περιμένουν είσοδο. Ο άνθρωπος ήταν στο έδαφος, γεμάτος αίματα και ζητούσε βοήθεια. Οι δράστες μόλις κατάλαβαν πως θα καλέσουμε την αστυνομία, ξεκίνησαν να τρέχουν», έχει δηλώσει αυτόπτης μάρτυρας.

«Γνώριζαν και το ωράριό μου και τη μηχανή μου και προφανώς ήθελαν να μου κάνουν κακό. Σε όσους πήγε το μυαλό μου ότι θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτό έχω δώσει τα ονόματά τους στην Αστυνομία» πρόσθεσε το θύμα.

«Απόπειρα δολοφονίας»

«Είναι απαράδεκτο να γίνεται μια απόπειρα δολοφονίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και είναι απαράδεκτο η αστυνομία να περιμένει εμένα και να βρούμε το υλικό από τις κάμερες. Δεν είχε ληφθεί υλικό από όλες τις κάμερες», συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος γιατρού Στέλιος Σούρλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του χειρουργού ωτορινολαρυγγολόγου με ειδίκευση στην πλαστική προσώπου, «χθες έγινε η ταυτοποίηση των δραστών. Ξέρουμε ποιοι είναι με μεγάλη πιθανότητα».