«Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το περιστατικό και είναι γνωστό στο κοινό ότι δεν θα στοχοποιούσαμε αμάχους, ούτε θα εγκρίνουμε ενέργειες που στρέφονται κατά αμάχων», υποστηρίζει το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη και στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντινούπολη: Αυτή είναι η δράστρια της φονικής έκρηξης

«Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει ένα δίκαιο και νόμιμο αγώνα για την ελευθερία.. Είναι σίγουρα εκτός συζήτησης το να στοχοποιούμε τον άμαχο πληθυσμό με οποιονδήποτε τρόπο στην Τουρκία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η οποία μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Firat.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Τα ερωτηματικά για το «τυφλό» χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Τέλος, το PKK κατηγόρησε την τουρκική κυβέρνηση ότι έχει «σκοτεινά σχέδια» και ότι «υποδεικνύει ως στόχο το Κομπάνι».

Η ανακοίνωση του PKK

Πρώτα απ’ όλα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των θυμάτων και ευχόμαστε στους τραυματίες ταχεία ανάρρωση.

Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το περιστατικό και είναι γνωστό στο κοινό ότι δεν θα στοχοποιούσαμε άμεσα αμάχους, ούτε θα εγκρίνουμε ενέργειες που στρέφονται κατά αμάχων.

Είμαστε ένα κίνημα που διεξάγει ένα δίκαιο και νόμιμο αγώνα για την ελευθερία. Ενεργούμε με βάση μια προοπτική που επιδιώκει τη δημιουργία ενός κοινού, δημοκρατικού, ελεύθερου και ισότιμου μέλλοντος με την κοινωνία της Τουρκίας. Από αυτή τη σκοπιά, το να στοχοποιούμε τον άμαχο πληθυσμό με οποιονδήποτε τρόπο είναι σίγουρα εκτός συζήτησης.

Είναι μια πικρή αλήθεια ότι το καθεστώς AKP-MHP δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει τον αναπτυσσόμενο νόμιμο αγώνα μας.

Ιδιαίτερα με την αποκάλυψη της χρήσης χημικών όπλων και τις εικόνες που τους δείχνουν να βάζουν φωτιά στα πτώματα των δικών τους στρατιωτών, είναι προφανές ότι επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή ένα σκοτεινό σχέδιο για να διαστρεβλωθεί συνολικά η σημερινή κατάσταση.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι υποδεικνύουν το Κομπάνι ως στόχο σε σχέση με αυτό το περιστατικό, κάτι που αποκαλύπτει μια άλλη πτυχή του σχεδίου τους. Όταν εξετάζεται από αυτή την άποψη, είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα σκοτεινό περιστατικό, και παρόλο που ο δράστης ισχυρίζεται ότι είναι Κούρδος ή Σύρος, αυτό δεν θα αλλάξει τις συνέπειες.

Το περιστατικό υποδεικνύει την έναρξη ενός σκοτεινού σχεδίου. Από αυτή την άποψη, είναι σημαντικό οι δημοκρατικοί κύκλοι και η κοινή γνώμη της Τουρκίας να δουν την προσδοκώμενη σκοτεινή περίοδο και να αγωνιστούν για την αποκάλυψη [της αλήθειας] αυτού του περιστατικού.