Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό του στην Μάνδρα την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Μάνδρα: Σοκαρισμένος ο 14χρονος περιγράφει τη στιγμή που σκότωσε τον αδελφό του

Σε βάρος του ανηλίκου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.

Διαβάστε επίσης: «Σήκω πάνω παιδί μου» – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 17χρονου

Ο 14χρονος σύμφωνα με το συνήγορο του ισχυρίζεται ότι ο θάνατος του αδελφού του προκλήθηκε από λάθος. Στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή.

«Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι…»

«Πήγαμε να παίξουμε κυνήγι. Μου έδωσε το όπλο ο Φώτης για να πάει να τρομάξει το γουρούνι. Βγήκαν μαζί με το γουρούνι και το όπλο πυροβόλησε μόνο του. Η σφαίρα πέτυχε τον αδερφό μου στο κεφάλι. Τρομοκρατήθηκα…».

Συντετριμμένο και σε κατάσταση σοκ 0 14χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο αδελφό στη Μάνδρα, περιέγραψε στο MEGA το οποίο κατηγορείται για ανθρωποκτονία από δόμο

«Είναι σοκαρισμένο όπως είναι αναμενόμενο. Σε τι κατάσταση είμαστε εμείς αστυνομικοί και δικηγόροι που πρέπει να εξηγήσουμε σε αυτό το παιδάκι γιατί δεν είναι με τα αδέλφια του και τους γονείς του για να θρηνήσει το αδελφάκι του», σημειώνει από τη μεριά του ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου.

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο

Ο ανήλικος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μια βαρύτατη κατηγορία που ο συνήγορος του παιδιού πιστεύει πως γρήγορα θα μετατραπεί σε πλημμέλημα.

«Είναι δεδομένο ότι στο δικαστήριο ότι θα λάβει την πλημμεληματική διάσταση. Δηλαδή το τραγικό συμβάν έγινε από αμέλεια».

Η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για έναν πυροβολισμό θανατηφόρο. Η απόσταση αλλά και η ανοδική πορεία του βλήματος συνάδουν με τη σωματοδομή αλλά και την περιγραφή για το περιστατικό που έδωσε ο 14χρονος.

«Κυνηγούσαμε με τον αδερφό μου, ο οποίος κρατούσε την καραμπίνα, όταν κάποια στιγμή είδαμε ένα γουρούνι. Το ζώο έτρωγε σε ένα σημείο στο οποίο δεν μπορούσαμε να το πυροβολήσουμε. Τότε, ο αδερφός μου έδωσε σε μένα την καραμπίνα για να πάει να τρομάξει το γουρούνι. Τελικά όμως το όπλο εκπυρσοκρότησε στα χέρια μου».

Το όπλο που προκάλεσε τον θάνατο 17χρονου, το είχε βρει ο ίδιος σε ένα σεντούκι στο μαντρί κοντά στον τόπο της τραγωδίας.

«Υπήρχε ένα κρυμμένο όπλο το οποίο ο 17χρονος θανών πήρε και παρέδωσε στον 14χρονο στα πλαίσια κυνηγιού. Οι ευθύνες των γονέων είναι άλλη υπόθεση», σημειώνει ο δικηγόρος της οικογένειας.