Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ότι «το προφυλακισμένο τέρας» του Νοσοκομείου Μεταξά που βίασε τη 12χρονη δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαθεσιμότητα κυκλοφόρησε ο πρόεδρος την ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Διέγραψε μέλος του που ταυτοποιήθηκε να επικοινωνεί με τη 12χρονη

«Αυτό το τέρας του Νοσοκομείου Μεταξά που είναι προφυλακισμένο όχι μόνο δεν απολύθηκε από το δημόσιο, αλλά ακόμη το νοσοκομείο δεν εκτέλεσε την εντολή του υπουργού Υγείας για διαθεσιμότητα από τις 16 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: Σεπόλια: «Ψάχνουν» ερωτική σχέση του Μίχου με τη μητέρα της 12χρονης – Οι περίεργες επισκέψεις στο υπόγειο

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαδικασίες. Όμως, εδώ έπρεπε να τρέξουν ακαριαία. Προκαλεί ένας προφυλακισμένος βιαστής 12χρονης στις 27 Οκτωβρίου να έχει προπληρωθεί ολόκληρο το 15ημερο του Νοεμβρίου», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Από τις 16 Οκτωβρίου έχει δοθεί η εντολή

Στη συνέχεια προσθέτει: «Ο μισθός του είναι 740 ευρώ τον μήνα και έλαβε 370 ευρώ, ολόκληρο το πρώτο 15ημερο του Νοεμβρίου. Ενώ θα έπρεπε από 16 Οκτωβρίου που έδωσε εντολή ο υπουργός να βγει σε διαθεσιμότητα και να προλάβουν με κάθε τρόπο να προσαρμόσουν τη μισθοδοσία του. Επίσης κάθε ημέρα η υπηρεσία του δηλώνει ότι είναι απών από το πρόγραμμα εργασίας, ακόμη και σήμερα που είναι στη φυλακή και όχι σε διαθεσιμότητα, αφού δεν έχει έγγραφη ενημέρωση».

«Εν αντιθέσει με την Πάτρα που η συνάδελφος τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα και εκτελέσθηκε η εντολή του υπουργού Υγείας. Να τελειώνουμε με αυτό το κτήνος και πάραυτα να κινηθεί η διαδικασία απόλυσης. Άκου απών από την υπηρεσία του ο βιαστής! Και να πληρώνεται και τη μισθοδοσία του Νοεμβρίου! Φυσικά όχι από σκοπιμότητα, αλλά από γραφειοκρατία», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.