Εντείνεται το μυστήριο γύρω από το θάνατο του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Λεβογιάννη, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Αν και η πρώτη εκτίμηση ήταν πως πρόκειται για αυτοκτονία, υπάρχουν νέα ευρήματα, τα οποία προκαλούν ερωτήματα και κάνουν τις Αρχές να εξετάζουν το σενάριο εγκληματικής ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν μώλωπες στο σώμα του αρχιμανδρίτη, ενώ φέρεται να είχε αίμα στο στόμα του.

Για το λόγο αυτό, την έρευνα της υπόθεσης ανέλαβε εξαρχής το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με σκοπό να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα.

Καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη της έρευνας, αναμένεται να παίξει η ιατροδικαστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί, σε συνάρτηση με τη νεκροψία – νεκροτομή.

Αποκλείει την αυτοκτονία η οικογένεια

Η μητέρα του 52χρονου ιερέα μίλησε αποκλειστικά στο Live News, αποκλείοντας το ενδεχόεμενο ο γιος της να έβαλε τέλος στη ζωή του.

«Αποκλείεται. Τόσο χαρούμενο παιδί, τόσο. Δεν ξέρω. Ήτανε για να φύγει; Μου το σκοτώσανε; Τι κάνανε; Δεν ξέρω. Για να αυτοκτονήσει αυτό το παιδί αποκλείεται. Είχε τόσο αδυναμία σε εμένα και στον αδελφό του και σε όλο τον κόσμο» σημείωσε η μητέρα του αρχιμανδρίτη.

Είχε επισκεφθεί τους δικούς του

Ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος το Σαββατοκύριακο επισκέφτηκε το πατρικό του στο Άργος να δει τη μητέρα του και τον αδελφό του. Σύμφωνα με την οικογένειά του δεν τους έδωσε κανένα δείγμα για αυτό που θα συνέβαινε τις επόμενες μέρες.

«Σαββατόβραδο ήρθε το παιδί μου. Έφυγε μία χαρά. Τον πήρα τηλέφωνο, «Έφτασα μάνα» μου λέει, «Μπράβο. Μου έχεις βάλει και χόρτα θα φάω και τα ψάρια αύριο». 2:18 Έφυγε χαρούμενος, πήρε τα ρούχα του, είχα φτιάξει και δύο-τρία φαγητά, μου λέει φτιάξε μου κανένα χόρτο», περιέγραψε η μητέρα του.

Χαιρέτησε τη μητέρα του και τον αδελφό του και γύρισε πίσω στην Αθήνα. Η τελευταία του επικοινωνία με την οικογένειά του ήταν τη Δευτέρα. Ήθελε να στείλει χρήματα στη μητέρα του για να οργανώσει ένα τραπέζι για τη γιορτή του αδελφού του και να τους επισκεφτεί ξανά μεσοβδόμαδα.

«Εγώ του μίλησα Δευτέρα βράδυ. Δευτέρα μεσημέρι μας έκανε ένα έμβασμα. ‘Γιορτάζει το παιδί’, μου λέει, να κάνεις ένα τραπέζι και θα έρθω και εγώ», ανέφερε η μητέρα του Αρχιμανδρίτη.

Από εκείνο το τηλεφώνημα και μετά τα ίχνη του εξαφανίστηκαν. Ο αδελφός του τον αναζητούσε και η αγωνία της οικογένειας μεγάλωνε ώρα με την ώρα.

«Τι κάνουμε; μου λέει το παιδί, ‘Σώπα παιδάκι μου’. ‘Κάτι κακό είναι. Δεν μπορεί. Ο Χρυσόστομος και να μην πάρει τηλέφωνο’… Κι όμως. Παίρνουμε την ενορία, η ενορία λέει: ‘Δεν ξέρω’. Λέω: ‘Ο παππούλης πού είναι;’ δεν είναι εδώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοπέλα που του καθαρίζει το σπίτι ήταν εκείνη που το μεσημέρι της Τετάρτης πήγε στο σπίτι του Αρχιμανδρίτη στην Κυψέλη και ήρθε αντιμέτωπη με το αποτρόπαιο θέαμα.

«Ανοίξανε και τον βρήκανε, αλλά βρήκανε και αίματα πάνω. Τον βρήκανε κρεμασμένο με ένα λουρί μικρό».

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι Αρχές. Όταν έφτασαν στο διαμέρισμα είδαν πως ο ιερέας έφερε μώλωπες και αίματα στο σώμα του. Η γειτονιά του αλλά και η ενορία που λειτουργούσε έχουν μείνει αποσβολωμένοι στο άκουσμα της είδησης.

Άλλη εικόνα στη γειτονιά του

Ως αγαπητό και επικοινωνιακό άνθρωπο χαρακτηρίζει το ποίμνιό του τον αρχιμανδρίτη, καλό άνθρωπο που βοηθούσε πολύ κόσμο.

Ωστόσο, στη γειτονιά που διέμενε, οι άνθρωποι τον χαρακτηρίζουν ως απόμακρο και όχι τόσο επικοινωνιακό άνθρωπο.

Ζήτημα έχει προκύψει για το άτομο που συχνά τον είχαν δει να κυκλοφορεί μαζί, έναν άνδρα με κόκκινο αυτοκίνητο, ο οποίος τον έπαιρνε και έφευγαν μαζί.