Έναν καθημερινό εφιάλτη βίωνε το 12χρονο κορίτσι στα Σεπόλια το οποίο είχε πέσει θύμα βιασμών.

Καθημερινά έρχονται στο φως νέες φρικιαστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται να γίνουν νέες συλλήψεις.

Αίσθηση προκάλεσαν τα μηνύματα της φρίκης, με απειλές και εκβιασμούς, που έστελνε ένας άνδρας στην 12χρονη ο οποίος δήλωνε μάλιστα αστυνομικός.

Ο ίδιος επιχείρησε να εμφανίσει ωστόσο ένα διαφορετικό προφίλ, δείχνοντας μόνο κάποια από τα μηνύματα που έστελνε στο 12χρονο κορίτσι.

«Μου έχει στείλει πάρα πολλά μηνύματα με πάρα πολλά προφίλ. Από αρχές Ιουλίου, μέχρι τέλη Αυγούστου, τουλάχιστον 2 μήνες. Άλλες φορές έλεγε 16 – 17, άλλες φορές έλεγε 17 – 18. Έστελνε φωτογραφίες μιας κοπέλας που έλεγες… από τις φωτογραφίες την έλεγες ότι ήταν τουλάχιστον 16. Φαινόταν μικρή αλλά δεν έδειχνε για 12» υποστήριξε ο 40χρονος.

Απειλές και εκβιασμοί

Τα μηνύματα που έρχονται στο φως, προκαλούν φρίκη, καθώς φαίνεται ότι προσπαθούσε να απειλήσει και να εκβιάσει το ανήλικο κορίτσι.

«Γεια σου. Είμαι ο Μιχάλης αστυνομικός και τώρα ξέρω ποια είσαι. (Στέλνει το προφίλ της 12χρονης στο Facebook) Κοίτα τι σου έχω εδώ. Λοιπόν, αν δεν κάνεις (αυτό που σου ζητάω), δωρεάν, 2 – 3 φορές την εβδομάδα, θα σε κάνω ρεζίλι σε όλη τη λίστα σου (…)».

Eρωτήματα προκαλεί η συνεχιζόμενη επαφή μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά και το γεγονός ότι ο 40χρονος δεν επικοινώνησε ούτε με την οικογένεια της ανήλικης, αλλά ούτε και με τις αστυνομικές αρχές αν και γνώριζε ότι πρόκειται για ανήλικο παιδί.

Όπως λένε οι ειδικοί, η επικοινωνία που είχαν μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια να εκμεταλλευτεί χωρίς κόστος τις υπηρεσίες του κοριτσιού.

«Μετά που έκατσα και ξανακοίταξα τις συνομιλίες, κατάλαβα ότι είναι πιθανό να στέλνονται από διάφορα άτομα, όχι από το ίδιο» σημείωσε ο 40χρονος, προσθέτοντας ότι κάποια ήταν πιο… παιδικά και άλλα πιο αυστηρά.

Τέλος, για το μήνυμα που επικαλείται την ιδιότητα του αστυνομικού, ο ίδιος υποστήριξε ότι αν έχει σταλεί αυτό το μήνυμα από το λογαριασμό του, τότε είναι πιθανό να έχει πέσει θύμα χάκερ.

Ο ίδιος προσπάθησε να εμφανίσει επιλεκτικά τα μηνύματα που ήθελε τονίζοντας μάλιστα ότι δεν εκβίασε ποτέ το κορίτσι.

Τόνισε ότι ήθελε να την φοβίσει για να την κάνει να σταματήσει αυτό που γινόταν. «Στην αρχή έφαγε βρίσιμο. Μόλις έμαθα ότι είναι ανήλικο, άρχισα να τη βρίζω περισσότερο. Βρήκα το Facebook της, βρήκα τους φίλους της αλλά δεν έκανα καμία κίνηση και ο λόγος που δεν έκανα ήταν γιατί σταμάτησε η τουλάχιστον εγώ νόμιζα ότι σταμάτησε. Είπα κουβέντες που δεν έπρεπε να πω, αλλά τα είπα από τα νεύρα μου».

 

Θέμα χρόνου οι νέες συλλήψεις

Πάντως τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα εντάλματα σύλληψης καθώς οι Αρχές φαίνεται που έχουν ταυτοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που μιλούσαν ή συναντήθηκαν με το 12χρονο κορίτσι.

«Κλειδί» για τις συλλήψεις θα αποτελέσει η νέα κατάθεση που θα δώσει η 12χρονη, η οποία και αναμένεται να αναγνωρίσει τα άτομα που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ.

Άλλωστε, όπως φαίνεται από την έρευνα της Αστυνομίας, από τα 10 άτομα που εμφανίστηκαν οικειοθελώς και κατέθεσαν, κάποια δεν έμειναν απλά στις συνομιλίες .

Ο πατέρας του Μίχου απειλεί δημοσιογράφους

Εν τω μεταξύ, κάτι παραπάνω από προκλητική εξακολουθεί να είναι η στάση του πατέρα του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Γρεβενών για τον βιασμό της 12χρονης από τα Σεπόλια ενώ βαρύνεται και με κατηγορίες που αφορούν σε μαστροπεία.

Χθες, βρέθηκε στο χωριό του Ηλία Μίχου, στην περιοχή του Αγρινίου, δημοσιογράφος για να μιλήσει, μεταξύ άλλων, με τον πατέρα του.

«Θα αμολήσω το σκυλί, φύγε»

Συγκεκριμένα, τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1 και της εκπομπής «Το πρωινό», έφτασε στο χωριό του Αγρινίου που μένει ο πατέρας του παιδοβιαστή.

Ωστόσο, ο Παναγιώτης Μίχος μόλις είδε το τηλεοπτικό συνεργείο άρχισε να φωνάζει και απείλησε τον δημοσιογράφο ότι θα αμολήσει το σκυλί: «Θα αφήσω το σκυλί, φύγε» φώναζε την ώρα που πλησίαζε ο δημοσιογράφος.

«Το αμολάω φύγε, τώρα θα δεις» συνέχισε με τον δημοσιογράφο να απομακρύνεται κακήν κακώς από το σημείο.