Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την φρικτή υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης στα Σεπόλια, και τη δράση του βασικού κατηγορουμένου, Ηλία Μίχου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Γρεβενών και προς το παρόν δεν έχει δείξει το παραμικρό ίχνος μεταμέλειας για τις αποτρόπαιες πράξεις που του αποδίδονται.

Μία ακόμη μαρτυρία, γείτονα του 53χρονου στα Σεπόλια έρχεται στο «φως» και αποκαλύπτει την συμπεριφορά του προς τη 12χρονη.

Ο γείτονας θυμάται χαρακτηριστικά, μία ημέρα που βρισκόταν στο μαγαζί του 53χρονου και ο τελευταίος έβρισε τη 12χρονη

«Σκάσε μωρή @@@ και δούλευε…»

Όπως είπε ο γείτονας του 53χρονου, στην εκπομπή του MEGA, «Χαμογέλα και Πάλι!», το κορίτσι δούλευε στο μαγαζί ως υπάλληλος και τακτοποιούσε τα ράφια. Ο ίδιος την είχε δει αρκετές φορές και της είχε μιλήσει μια φορά στο μαγαζί, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ηλίας Μίχος  την έβρισε και εκείνη δε αντέδρασε.

«Μια φορά μίλαγε μαζί μου και αυτός εκνευρίστηκε που δεν γινόταν η δουλειά και της είπε »σκάσε μωρή @@@ και δούλευε». Εκείνη δεν αντέδρασε και συνέχισε να φτιάχνει τα ράφια», είπε ο άνδρας χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αποκαλύπτει, ότι μια άλλη φορά, τους είχε δει να μπαίνουν μαζί στο αυτοκίνητο του 53χρονου, ενώ είχε δει και τη μητέρα της 12χρονης στο μαγαζί να μιλάει με τον κατηγορούμενο.«Μία φορά που καθόμουν έξω από το μαγαζί τους είδα να μπαίνουν μαζί μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν φορτωμένο με πράγματα για παράδοση» αναφέρει.

Αποκαλύπτει την ίδια ώρα πως ο 53χρονος συνήθιζε να κάθεται και να παίζει με παιδιά και με τα αδέρφια της 12χρονης.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου για την ηλικία του ανηλίκου, ο γείτονας δηλώνει πως φαινόταν για παιδί 11 με 12 χρονών.

«Ήταν του φαίνεσθαι»

Την ίδια ώρα, γειτόνισσα του 53χρονου, σχολίασε στην ίδια εκπομπή, ότι ο Ηλίας Μίχος ήταν του «φαίνεσθαι».

Αναφορικά με την οικογένεια της 12χρονης, είπε ότι «ο πατέρας μπαινόβγαινε φυλακή» και αναρωτήθηκε «πώς γίνεται η μάνα να μην έβλεπε τίποτα;»

Τα ηλεκτρονικά ίχνη των εμπλεκομένων

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον 10 πρόσωπα, που δεν έχουν ακόμα συλληφθεί, φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί ότι κακοποίησαν το κοριτσάκι, ανοίγοντας νέο κύκλο συλλήψεων μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Εξάλλου, ακόμη τρία άτομα παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι «3» συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, «με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας». Στη συνέχεια τα τρία άτομα αποχώρησαν, ενώ θα ερευνηθεί η συμμετοχή τους στη δυσώδη αυτή υπόθεση.

Οι αρχές έχουν κατασχέσει τα κινητά των αντρών, ενώ αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

«Στην προκειμένη περίπτωση, εάν κάποιος έχει πάρει ένα “πακιστανικό” κινητό με σκοπό να κλείνει ραντεβού με ανήλικα παιδιά, δεν θα γλιτώσει» σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, ο αεροναυπηγός και μηχανικός, Κώστας Λακαφώσης. Ο ίδιος, εξήγησε πως τα ίχνη που αφήνουμε στον κόσμο του ίντερνετ είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πιστεύουμε, ενώ ανέφερε πως ορισμένα στοιχεία μπορούν να εντοπιστούν, και άλλα όχι, ανάλογα την εφαρμογή.

Οι ποινές

Ο πρόεδρος Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας σημείωσε, στην ίδια εκπομπή, πως αναφορικά με όσους συνομίλησαν και μόνο με την ανήλικη, δεν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον τους καθώς «ο ποινικός μας κώδικας τιμωρεί την πράξη και όχι το ενδιαφέρον».

Τόνισε ωστόσο πως είναι σημαντικό τα άτομα αυτά να παρακολουθούνται προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες μελλοντικές πράξεις.

Σε ό,τι αφορά τις ποινές που ισχύουν και προβλέπονται για τους κατηγορούμενους της υπόθεσης, ο κ. Γλύκας είπε πως τα ισόβια προβλέπονται για την πράξη του βιασμού.

«Εάν καταδικαστεί για βιασμό χωρίς ελαφρυντικά στοιχεία, θα είναι ισόβια κάθειρξη τουλάχιστον 18 έτη, ίσως και 20» δήλωσε αναφερόμενος στον 53χρονο, Ηλία Μίχο.

Ερωτώμενος για τον εθελοντικό χημικό ευνουχισμό, ο κ. Γλύκας είπε πως ο παιδόφιλος δεν θεραπεύεται.

Η δόκτωρ Εγκληματολογίας, Δέσποινα Σβουρδάκου σημείωσε πως η αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων θέλει συνολική δουλειά. «Θέλει και την Αστυνομία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους δασκάλους, καθηγητές και τους ανθρώπους της “διπλανής πόρτας”» προσέθεσε.