Μία ακόμη γειτόνισσα στο μαγαζί του Ηλία Μίχου σπάει τη σιωπή της και φέρνει στο φως στοιχεία του χαρακτήρα του 53χρονου ο οποίος προφυλακίστηκε για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια.

Η γειτόνισσα του Μίχου αποκάλυψε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα του κι αυτός είναι και ο λόγος που σταμάτησε να πηγαίνει να ψωνίζει από το μαγαζί του. Σε ότι αφορά στο κοριτσάκι η γειτόνισσα είπε ότι το ξέρει πολύ καλά και διαψεύδει όσους λένε ότι φαινόταν μεγαλύτερη από την ηλικία της (σ.σ. λες και αυτό θα ήταν δικαιολογία για ότι έκαναν).

«Προσπαθούσε διακαώς να έχει διασυνδέσεις»

Στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» μίλησε γειτόνισσα του 53χρονου, η οποία ανέφερε πώς ο κατηγορούμενος είχε χτίσει την εικόνα ενός ευυπόληπτου ανθρώπου.

«Είχε χτίσει καλό όνομα στη γειτονιά. Και η σύζυγος και ο γιος του είχαν χτίσει καλό όνομα. Όλοι τους ήξεραν, τους σέβονταν, ήταν άνθρωποι που φαίνονται ευυπόληπτοι. Διακαώς προσπαθούσε να φτιάξει μία εικόνα ενός ανθρώπου που είχε διασυνδέσεις στον πολιτικό, στον θρησκευτικό και τον καλλιτεχνικό χώρο. Ήταν άνθρωπος που έκανε δωρεές, βοηθούσε κόσμο γενικότερα. Δεν είναι τυχαία όλα αυτά, ήξερε τι έκανε», είπε η γειτόνισσα.

Διαβάστε επίσης: Ετσι θα εντοπίζονται οι παιδεραστές – Δημιουργείται «ειδικό ποινικό μητρώο»

Η ίδια εκτίμησε πως η δράση του 53χρονου κατηγορουμένου δεν ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες, αλλά πολύ νωρίτερα, ενώ θεωρεί πως θα βρεθούν κι άλλα παιδιά που έχουν πέσει θύματά του.

«Θεωρώ στην πορεία θα βρουν κι άλλα παιδάκια»

Δεν μπορεί να έφτασε με τέτοια οργάνωση και μεθόδευση και να ξεκίνησε ξαφνικά με την 12χρονη… Θεωρώ πως η δράση του ξεκίνησε χρόνια πριν. Προφανώς ήξερε τι έκανε. Το έχτισε αυτό, το έχει ανάγει σε επάγγελμα, σε επιχείρηση. Είχε πελατολόγιο, είχε φτιάξει προφίλ, είχε, είχε, είχε… Θεωρώ στην πορεία θα βρουν κι άλλα παιδάκια».

Η γειτόνισσα χαρακτήρισε ψεύτικο τον χαρακτηρισμό πως η 12χρονη φαινόταν μεγαλύτερης ηλικίας, όπως υποστήριξαν οι δικηγόροι δύο εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση.

«Ούτε καν. Όχι. Αυτό είναι ψευδές, το ξέρω καλά το κοριτσάκι. Το έχω δει πολλές φορές να κυκλοφορεί και μόνο του και με τα αδερφάκια του. Είναι ένα παιδάκι σεμνά ντυμένο, με το τζινάκι του, το φουτεράκι του, τα αθλητικά του. Ποτέ δεν το είχα δει ούτε προκλητικά ντυμένο ούτε βαμμένο», δήλωσε.

Ακόμη, ανέφερε πως η 12χρονη ήταν ένα ευγενέστατο και γλυκύτατο πλάσμα.

«Ήταν αισχρός»

Η ίδια αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά του 53χρονου, χαρακτηρίζοντάς τον αισχρό, ενώ περιέγραψε στο MEGA το περιστατικό εκείνο που την έκανε να σταματήσει να πηγαίνει στο κατάστημά του.

«Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του προς εμένα, δεν θα πω ότι ήταν επαγγελματική. Ήταν πολύ διαχυτικός σε σημείο χυδαιότητας. Όποτε έμπαινα στο κατάστημά του με κοιτούσε περίεργα. Οι φιλοφρονήσεις του ήταν διαχυτικές σε σημείο που με έκανε να νιώθω άσχημα».

«Μία μέρα ενώ περπατούσα στο δρόμο περνούσε με το φορτηγάκι του, σταμάτησε και μου έκανε μία χυδαία χειρονομία. Κάτι μου είπε, δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αλλά ήταν και η τελευταία φορά. Δεν ξαναπάτησα ποτέ (σ.σ: στο μαγαζί του). Ήταν αισχρός», δήλωσε.