Σε κατάληψη προχώρησαν σήμερα Πέμπτη οι φοιτητές της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το ατύχημα του 19χρονου φοιτητή που έπεσε από το παράθυρο τρίτου ορόφου λόγω συνωστισμού.

«Κατάληψη μέχρι να αποφασίσουν οι αρχές να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα»

Οι συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οδήγησαν τους φοιτητές σε αυτή την ενέργεια καθώς σύμφωνα με καταγγελίες των φοιτητών ενώ οι αίθουσες χωρούν 120 άτομα, συνήθως υπάρχουν μέσα σε αυτές 200 άτομα και ως εκ τούτου δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι η κοσμητεία της Σχολής ανακοίνωσε πως τα μαθήματα σήμερα θα γίνουν διαδικτυακά.

Η φοιτήτρια Νομικής, Αγγελική Γεωργάκη, μιλώντας στη Voria.gr αναφέρει ότι χθες πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του φοιτητικού συλλόγου για την πτώση και και τον τραυματισμό του 19χρονου και οι φοιτητές έκριναν αναγκαίο να προχωρήσουν σε κατάληψη.

Η φοιτήτρια καταγγέλλει ότι ο συνωστισμός στις αίθουσες είναι ένα χρόνιο πρόβλημα και οι φοιτητές συχνά αναγκάζονται να κάθονται στα πατώματα και σε περβάζια, ακόμα και πριν την καραντίνα.

«Είναι γνωστό στην κοσμητεία και στις πρυτανικές αρχές, αλλά δεν το διευθετούν», σημειώνει η φοιτήτρια και προσθέτει ότι «αντί να βρουν λύσεις, ασχολούνται με το πώς θα μπει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Οι φοιτητές θα προχωρήσουν και αύριο σε νέα κατάληψη, μέχρι οι αρχές να «ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα», υπογραμμίζει η φοιτήτρια. «Λύσεις υπάρχουν και για τις αίθουσες και για τα τμήματα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο η κοσμητεία θα τις σεβαστεί», ολοκληρώνει η φοιτήτρια.