Η υπόθεση του βιασμού της 19χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, που έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα για καταδικαστέες πρακτικές και πράξεις, έχει κλονίσει και την Αστυνομία.

Ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας, που κατά καιρούς έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων με τις δηλώσεις του, αυτή τη φορά εμφανίστηκε κατηγορηματικός μιλώντας για την υπόθεση ζητώντας άμεση απόταξη και φυλάκιση των δύο ειδικών φρουρών αν αποδειχθεί η ενοχή τους.

Επιβεβαίωσε την πράξη, ωστόσο, όπως είπε, οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι συνέβη καθώς έφευγαν από το τμήμα, στο αμάξι, με την εμπλοκή μόνο του ενός. Ύστερα από την εξέταση του ιατροδικαστή, ο οποίος μίλησε για βιασμό, οι δύο άντρες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα.

Άμεση απόταξη και στη φυλακή

«Εμείς λέμε να ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης» είπε ο κ. Μπαλάσκας, δεδομένης της «πολύ επιβαρυντικής ιατροδικαστικής έκθεσης» και «σε περίπτωση που αποδειχθεί από την ποινική και την πειθαρχική έρευνα η ενοχή τους ζητάμε άμεση απόταξη από το σώμα της Αστυνομίας και να μπουν στη φυλακή».