Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνει ο ναζιστικός χαιρετισμός του δικηγόρου Κώστα Πλεύρη, συνηγόρου υπεράσπισης του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής την ώρα μάλιστα που εξέταζε τη μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα Φύσσα.

Η ποινική προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνο προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραβιαστεί του αντιρατσιστικού νόμος.

Η διενέργεια της έρευνας έχει ανατεθεί στην εισαγγελέα Μαρία Καραμανώλη, που έχει και τη σχετική αρμοδιότητα, δίωξης και έρευνας, ρατσιστικών εγκλημάτων.

Διαβάστε επίσης:  O Κώστας Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά μέσα στο δικαστήριο – «Δεν ντρέπεσαι φασίστα»

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν δικηγόροι παρόντες στη δικαστική αίθουσα, προκειμένου να αποσαφηνιστεί πως ακριβώς συνέβη το επεισόδιο που προκάλεσε, πέραν των άλλων και πολιτικές αντιδράσεις.Οπως είναι γνωστό για την υπόθεση αυτή έχει παρέμβει ήδη ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος έχει ζητήσει έρευνα σε πειθαρχικό επίπεδο και με επιστολή του από το δικαστήριο, που δεν είδε τον χαιρετισμό, είχε ζητήσει να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες.