Την εντονότατη αντίδραση του Ολλανδού ευρωβουλευτή και προέδρου της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζερόν Λέναερς, που ασχολείται με το θέμα των παρακολουθήσεων και των παράνομων επισυνδέσεων, προκάλεσαν οι αναρτήσεις στο Twitter από τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χτες το απόγευμα σε ανάρτησή του ότι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου (PEGA) έρχεται στην Ελλάδα στις 3-4 Νοεμβρίου και ζήτησε να δει, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο.

Το tweet που ξεκίνησε η κόντρα:

«Καλά νέα: Η Επιτροπή θα δει όσους η ΝΔ αρνήθηκε να κληθούν στην εξεταστική της Βουλής» έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης, ο οποίος ανέφερε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από το προεδρείο της Ευρωβουλής.

Οργισμένη αντίδραση-απάντηση από τον Λέναερς

Οι ισχυρισμοί του κ. Παπαδημούλη προκάλεσαν όμως την οργισμένη αντίδραση του Ολλανδού ευρωβουλευτή ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ήταν όχι μόνο επικριτικός αλλά και αποκαλυπτικός για τις… αποφάσεις της επιτροπής PEGA.

«Είναι ντροπιαστικό που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζερόν Λέναερς και κατέστησε σαφές ότι η Επιτροπή δεν έχει προσεγγίσει εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, για να τους συναντήσει κατά τη διάρκεια της αποστολής της.

Ο Ολλανδός ευρωβουλευτής σημειώνει επίσης ότι μετά την διαρροή του κ. Παπαδημούλη η Επιτροπή είναι υποχρεωμένη να επανεκτιμήσει πώς θα προχωρήσει η αποστολή της.

Νέο tweet από τον Παπαδημούλη

Ωστόσο ο Δημήτρης Παπαδημούλης πέρασε στην αντεπίθεση με νέο tweet, λέγοντας πως ο Λέναερς έχει πει ψέματα και επιχειρεί να συγκαλύψει την αλήθεια, ισχυριζόμενος προς το πρόγραμμα επίσκεψης στην Ελλάδα το ετοίμασε ο ίδιος.

Στη συνέχεια με νέα του ανάρτηση και απαντώντας σε αυτά, ο πρόεδρος της Επιτροπής PEGA εγκαλεί εκ νέου τον ευρωβουλευτή για την πράξη του, καθώς εκείνος επανήλθε, εμμένοντας στους ισχυρισμούς του.

Διαγράψτε το tweet και ζητήστε συγγνώμη

«Εμπρός, κ. Παπαδημούλη. Ελέγξτε με το συντονιστή της πολιτικής σας ομάδας εάν ποτέ το πρόγραμμα αυτό προετοιμάστηκε ή εγκρίθηκε από τους συντονιστές της PEGA. Εάν είστε αφοσιωμένος στην αλήθεια και το φως, δεν έχω αμφιβολία πως θα διαγράψετε το tweet σας και θα ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Jeroen Lenaers.Πρόεδρος Επιτροπής PEGA σε Δ. Παπαδημούλη: «Να διαγράψετε το tweet και να ζητήσετε συγγνώμη, χωρίς καθυστέρηση».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε νέο tweet, στο οποίο επιμένει πως έχει δίκιο, κάνοντας retweet παλιότερη ανάρτηση της PEGA.