Η Formula 1 επιστρέφει έπειτα από δύο χρόνια απουσίας, στη Σιγκαπούρη, σε μια πίστα όπου το κύριο χαρακτηριστικό της είναι ότι οι οδηγοί τρέχουν σούρουπο και βράδυ και υπό το φως των προβολέων. Μετά από την απουσία των δύο ετών, καθώς η πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή του αγώνα το 2020 και το 2021, ο αγώνας – σιρκουί διεξάγεται μέσα στην πόλη, στην Marina Bay.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, στις 14:55.

Ενα από τα πιο χαρακτηριστικά στην πίστα Marina Bay είναι ότι έχει τις λιγότερες στροφές από κάθε άλλη πίστα του θεσμού, κάτι που σημαίνει ότι στο σύνολο των 61 γύρων του αγώνα οι πιλότοι θα «στρίψουν» 1.403 στροφές!

Χθες, η Ferrari κατάφερε να σημειώσει τους καλύτερους χρόνος στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Συγκεκριμένα, το δίδυμο Σάινθ και Λεκλέρ με δύο δέκατα διαφορά μεταξύ τους ρ ηγήθηκαν για τη Scuderia στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης.

Τα μάτια όλων, όμως, αύριο, θα είναι στραμμένα στο γκραν πρι Σιγκαπούρης. Στο ειδυλλιακό γκραν πρι – που στη συνέχεια διεξάγεται υπό το φως των προβολέων – είναι ιδιαίτερα επίπονο για τους οδηγούς, μιας και η ζέστη αλλά και τα υψηλά επίπεδα υγρασίας θα δυσκολέψουν το έργο των πιλότων.

Μάλιστα, είναι άξιο αναφοράς το γεγονός, ότι οι πιλότοι για να συνηθίσουν την υγρασία στην συγκεκριμένη πίστα, επισκέπτονταν την περασμένη εβδομάδα,  σε καθημερινή βάση, σάουνες, ώστε να συνηθίσουν το περιβάλλον που τους περιμένει αύριο!  Ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος, ο Μαξ Φερστάπεν,  θα προσπαθήσει να πετύχει μια ακόμη νίκη. Αν αυτό συμβεί – και εφόσον οι αντίπαλοι του βγουν εκτός τριάδας – τότε, ο Ολλανδός κλειδώνει και μαθηματικά ένα νέο τίτλο – τον δεύτερο της καριέρα του.