Μετά από διακοπή περίπου δυο μηνών, ανοίγει και πάλι σήμερα η αυλαία στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας ενώπιον του οποίου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο επανέρχεται σήμερα μετά από δίμηνη διακοπή που είχε αποφασιστεί προκειμένου να έχει ξακαθαριστεί το τοπίο σχετικά με την υγεία του καταδικασθέντος στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς οι νομικοί παραστάτες του ανέφεραν πως επιθυμεί να παραστεί στο δικαστήριο, αλλά η κατάσταση της υγείας του μετά την νοσηλεία του λόγω covid-19 δεν του το είχε επιτρέψει.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου δεν έγινε δεκτό. Ωστόσο, από το δικαστήριο δόθηκε ο χρόνος των δυο μηνών ο οποίος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών του Κέντρου Αποκατάστασης όπου παραμένει ο κατηγορούμενος ήταν απαραίτητος ώστε να επανέλθει και να καταφέρει να διορίσει συνήγορο, εφόσον το επιθυμεί.

Σε κάθε περίπτωση αμφίβολο παραμένει αν το δικαστήριο θα καταφέρει να μπει σήμερα στην ουσία της υπόθεσης και να ξεκινήσει η εξέταση των πρώτων μαρτύρων για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Διαβάστε επίσης: Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή – Το χρονικό της καταδίκης

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της ακροαματικής διαδικασίας θα βρεθεί αίτημα των συνηγόρων υποστήριξης της κατηγορίας για την τηλεοπτική κάλυψη της δίκης. Ήδη , από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε τεθεί το ζήτημα της παρουσίας των φωτογράφων στη δικαστική αίθουσα. Οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας ζήτησαν να γίνει δεκτό το αίτημα λόγω της «ιστορικής σημασίας» αν και από την υπεράσπιση κατηγορουμένων διατυπώθηκαν αντιρρήσεις.