Ακόμα και το γεγονός ότι είχε συναντηθεί με τον 46χρονο εργολάβο αρνούνταν από την πρώτη στιγμή ο ξενοδόχος, που ομολόγησε ότι σκότωσε τον άτυχο άντρα.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη που είχε δώσει, φαίνεται να φάσκει και να αντιφάσκει συνεχώς, χωρίς να μπορεί να κρατήσει μια ροή στην ιστορία του, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι μιλάει σε παρελθοντικού χρόνο, ενώ ο 46χρονος ακόμα αγνοούνταν.

Χαρακτηριστικά αναφερόταν στον 46χρονο λέγοντας «ήταν ένας πολύ καλός συνεργάτης…», «γνωριζόμασταν…».

Κατά την επικοινωνία του με την εκπομπή, Tlive, ο ξενοδόχος υποστηρίζει ότι δεν είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Μάλιστα υποστήριζε  πως «ξεκινήσαμε να του δώσουμε και κάτι παραπάνω για τις εργασίες που θα έκανε το χειμώνα».

«Ήταν μεθυσμένος» υποστήριζε

Ο δράστης της δολοφονίας υποστήριξε ότι η τελευταία του επικοινωνία με τον 46χρονο εργολάβο ήταν την Κυριακή στις 16.30, κάτι που στη συνέχεια αναιρεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Κυριακή πρωί… μεσημέρι…», προσθέτοντας ότι το θύμα «ήταν σε άσχημη κατάσταση. Πάρα πολύ μεθυσμένος…», με αποτέλεσμα να μεταθέσουν τη συνάντηση τους για το πρωί της Δευτέρας.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι είχαν οικονομικές διαφορές, λέγοντας, μάλιστα, πως «ξεκινήσαμε να του δώσουμε και κάτι παραπάνω για τις εργασίες που θα έκανε το χειμώνα».

Το χρονικό

Την 30ή Αυγούστου 2022 βραδινές ώρες δηλώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχάγγελου η εξαφάνιση του 46χρονου εργολάβου, αλβανικής καταγωγής, από βραδινές ώρες της 28 Αυγούστου 2022.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης την 31 Αυγούστου 2022 εντοπίστηκε το όχημα του εξαφανισμένου σε αγροτική περιοχή. Ακολούθως στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης συλλογής – αξιοποίησης στοιχείων και προδικαστικών δεδομένων διαπιστώθηκε εμπλοκή των δύο Ελλήνων, οι οποίοι σήμερα πρώτες πρωινές ώρες προσήχθησαν Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και εξεταζόμενοι κατά την προανακριτική διαδικασία περιέγραψαν με λεπτομέρειες την πράξη τους, υποδεικνύοντας τον τόπο της ανθρωποκτονίας, καθώς και το σημείο όπου είχαν μεταφέρει – αποκρύψει τη σορό του 46χρονου.

Αναλυτικότερα, την 28 Αυγούστου 2022 το βράδυ ο 46χρονος πήγε σε συνάντηση με τους δράστες οι οποίοι, με τους οποίους διαπληκτίστηκε, λόγω οικονομικών διαφορών, και τον σκότωσαν. Σύμφωνα με την rodiaki.gr, ο θάνατος επήλθε από στραγγαλισμό με σχοινί.

Στη συνέχεια προκειμένου να καλύψουν την πράξη τους, μετέφεραν το όχημα του 46χρονου σε αγροτική περιοχή και τη σωρό του σε δεύτερο σημείο όπου την απέκρυψαν πρόχειρα. Η σορός βρέθηκε, περισυνελέγη και παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση.

O 46χρονος είχε ανοιχτούς λογαριασμούς και προσπαθούσε να εισπράξει τα οφειλόμενα από διάφορους επιχειρηματίες και το γεγονός ότι ενημερώθηκαν οι Αρχές πως δεν ανταποκρίθηκε σε ραντεβού που είχε το πρωί της Δευτέρας με ξενοδόχο, ο οποίος επρόκειτο να του καταβάλει 30.000 ευρώ για εργασίες που είχε κάνει, ενίσχυσε τις ενδείξεις ότι πράγματι εξαφανίστηκε από το βράδυ της Κυριακής.

Το βράδυ της Κυριακής και ώρα 23.00 περίπου είχε ραντεβού με έτερο ξενοδόχο με τον οποίο είχαν έλθει σε συμφωνία παρουσία δικηγόρου για την καταβολή οφειλών από άλλο έργο. Σε κατάθεση που είχε δώσει ενημέρωσε τις αρχές ότι τελικά το ραντεβού τους είχε ακυρωθεί. Στην πορεία τον ερευνών προέκυψαν στοιχεία κυρίως από κάμερες που τον τοποθετούν σε σημείο δίπλα στην ξενοδοχειακή μονάδα.