Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης η οποία πνίγηκε την Δευτέρα 22/08/2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας κατέθετε επί 2,5 περίπου ώρες, εξηγώντας τι έγινε τη μοιραία ημέρα.

Οι όροι που του επιβλήθηκαν

Οι όροι που του επιβλήθηκαν ήταν να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι την ώρα που γλίστρησε και έπεσε το παιδί μέσα στην θάλασσα, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει και φοβήθηκε επειδή έχει πρόβλημα στην αναπνοή.

Αρχικά καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια αλλά μην βλέποντας κανέναν έφυγε από το σημείο για να πάει να πάρει το κινητό του αλλά δεν είχε μπαταρία και πήγε να το φορτίσει λίγο στο σπίτι.

Το χρονικό

Σύμφωνα με τα όσα είπε αρχικά στον Εισαγγελέα και τα οποία επανέλαβε στον ανακριτή, πήρε την 6χρονη κόρη του από την εν διαστάσει σύζυγό του για να πάνε στη θάλασσα, κάτι που σύμφωνα με μαρτυρίες δεν συνέβη για πρώτη φορά.

Κατέληξαν στην παραλία Καλαμάκι Ισθμίων όπου, όπως κατέθεσε, είχε βάλει σωσίβιο στη μικρούλα, η οποία όμως «γλίστρησε μέσα από αυτό και πριν προλάβει να αντιδράσει βυθίστηκε σε βάθος έξι μέτρων και δίπλα από μια δεμένη βάρκα». Στη συνέχεια, πάντα σύμφωνα με την κατάθεσή του, αυτός βγήκε στην παραλία αναζητώντας βοήθεια, γιατί «δεν μπορούσε να βουτήξει στο νερό γιατί πάσχει από άσθμα».

Κόρινθος: Φορούσε ρούχα και πέδιλα η 6χρονη

Το κοριτσάκι βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα από ψαρά κάτω από τη βάρκα. Η 6χρονη ήταν κανονικά ντυμένη και μάλιστα φορούσε και τα πέδιλα της όταν βρέθηκε νεκρή.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού, η εικόνα αυτή, δηλαδή του κανονικά ντυμένου θύματος θα μπορούσε να παραπέμπει σε μια ακούσια πτώση στη θάλασσα, ένα τυχαίο γεγονός, όμως η κατάθεση του πατέρα αναφέρει πως της φόρεσε σωσίβιο για να κάνει μπάνιο και όταν μπήκε στη θάλασσα της έφυγε με αποτέλεσμα να βουλιάξει.