Ένας άνδρας ηλικίας 50 ετών κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας της Ναυπάκτου μετά από τσίμπημα σκούρκου. Ο 50χρονος βρισκόταν στην εργασία του στην Ορεινή Ναυπακτία, όταν δέχθηκε τσίμπημα στο κεφάλι από έναν σκούρκο.

Παρόλο που στην αρχή δεν φαινόταν ότι ήταν κάτι σοβαρό και ανησυχητικό, στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Ο άνδρας, όπως αποδείχθηκε στην συνέχεια, ήταν αλλεργικός στο τσίμπημα του εν λόγω εντόμου, και χρειάστηκε να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα, απαραίτητη ήταν και η συνδρομή ενός φιλικού προσώπ0υ του 50χρονου προκειμένου να πάει στο Κέντρο Υγείας, με τους γιατρούς να δίνουν μία σκληρή μάχη προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Nafpaktianews, ο 50χρονος, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. Ναυπάκτου, οι οποίες ήταν καθοριστικές για την πορεία της υγείας του.

Αργότερα, χρειάστηκε να μεταφερθεί, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου.

Αξιοσημείωτο είναι πως, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντέδρασαν άμεσα, και τελικά η περιπέτεια του 50χρονου είχε αίσιο τέλος.

Υπενθυμίζεται πως, ο σκούρκος ή αλλιώς σερσέγκι, είναι ένα έντομο που συναντάται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, και το τσίμπημα του είναι επώδυνο για τον άνθρωπο. Ωστόσο, μπορεί να είναι και δυνάμει επικίνδυνο σε περίπτωση αλλεργικής αντίδρασης του οργανισμού, όπως συνέβη και στην περίπτωση του 50χρονου από τη Ναύπακτο.

Οι σκούρκοι είναι κατά βάση σαρκοφάγα έντομα, ωστόσο συχνά τρώνε και χυμούς φρούτων που καταφέρνουν να διασπάσουν με την ισχύ των δαγκανών τους.

Ο 50χρονος είναι καλά στηνυγεία του μετά τις ιατρικές υπηρεσίες που δέχθηκε από το προσωπικό του Κ.Υ. Ναυπάκτου, αλλά και στη συνέχεια από το νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.