Δεν έχουν τέλος οι επιθετικές και προκλητικές δηλώσεις των κύριων εκφραστών της τουρκικής πολιτικής.
Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση Ερντογάν για πλου του γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν ανοιχτά της Τουρκίας, ο τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ διατηρεί υψηλά του τόνους, καθώς μετά το Καστελλόριζο θυμήθηκε τη Μικρασιατική Καταστροφή καλώντας προκλητικά την Ελλάδα «να μάθει από την ιστορία».
Μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει» ο Χουλουσί Ακάρ σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.
Εκφράζοντας ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, ο Ακάρ είπε: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».
Αναφερόμενος στην 100ή επέτειος της “Μεγάλης Νίκης” (Μικρασιατικής Καταστροφή), που “τερμάτισε την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα“, απείλησε ότι η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.
Εξάλλου χθες κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρέσβεων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στην γνωστή επωδό περί εξοπλισμού των νησιών.
«Η Τουρκία δείχνει θέληση για μια συνολική λύση αλλά και η Ελλάδα καθυστερεί. Ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα εξοπλίζει. Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Το ίδιο και σε άλλες χώρες. Το φέραμε ως ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση» τόνισε.

- «Το Κύπελλο μπορεί να μην είναι δικό μας, αλλά τα Φόκλαντ είναι»: Το Λονδίνο ζητά έρευνα της FIFA για το πανό της Αργεντινής
- Θερινό πρόγραμμα στις συγκοινωνίες της Αθήνας: Πιο αραιά τα δρομολόγια έως τις αρχές Σεπτεμβρίου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Διώξεις κατά τεσσάρων «γαλάζιων» βουλευτών – Επιχείρηση υποβάθμισης από το Μαξίμου, πυρά της αντιπολίτευσης κατά Μητσοτάκη







