Οι απαντήσεις θα δοθούν με θεσμικό σεβασμό και με διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις υποκλοπές που χαρακτήρισε υποκριτική τη συγγνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με θεσμικό σεβασμό και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον

Σε δήλωση – απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννη Οικονόμου επισημαίνει ότι στο τέλος της διερεύνησης της υπόθεσης των υποκλοπών θα γίνει οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι συνεπής στους θεσμούς και υπέρμαχος της αλήθειας.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση έχει εξαρχής ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ της πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, και ήδη έχει δρομολογηθεί η αποκατάσταση των συνεπειών του λανθασμένου χειρισμού που επιδείχθηκε. Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν με το δέοντα τρόπο: με πλήρη θεσμικό σεβασμό και με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

»Στο τέλος της ενδελεχούς διερεύνησης θα γίνει η οριστική πολιτική αποτίμηση και θα φανεί ποιος είναι πραγματικά συνεπής στους θεσμούς -ιδιαίτερα όταν έχει την ευθύνη διακυβερνησης- και υπέρμαχος της αλήθειας».