Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται κάτοικοι ενός χωριού του Τυρνάβου να αναγκάζουν άλογα να… «προσκυνήσουν» μια  εικόνα της Αγίας Παρασκευής, χτυπώντας τα στα πόδια, ώστε να αναγκαστούν να τα λυγίσουν.

Μια αδιανόητη και απάνθρωπη πράξη κακοποίησης των ζώων από ορισμένους πιστούς, για να ικανοποιήσουν ήθη και έθιμα, χρησιμοποιώντας ζωές αθώων ψυχών, πρ0ς τέρψιν ψυχαγωγίας, διασκέδασης ακόμη και πίστης.

Τα δύο άλογα ταξίδεψαν από την Ισπανία για τις εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το tirnavospress.gr, πρόκειται για τον Huracan και τον Darko, δύο Ισπανικά άλογα που είναι Βασιλικής Σχολής Ιππασίας της Ανδαλουσίας στην Ισπανία και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το συγκεκριμένο βίντεο έχει προκαλέσει την οργή σε δεκάδες φιλόζωους αλλά και κατοίκους της περιοχής, που αντιδρούν για την απάνθρωπη εκμετάλλευση των περήφανων αλόγων. Συγκεκριμένα στο video παρακολουθούμε έναν άνδρα να χτυπά τα πόδια του αλόγου, το οποίο στέκεται μπροστά από την είκονα της Αγίας Παρασκευής, εκείνο να αντιδρά από τον πόνο και ο κόσμος να χειροκροτεί την απαράδεκτη κίνηση κακοποίησης του αλόγου.