Στη σύλληψη ενός ατόμου με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και της φθορά ξένης περιουσίας, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές για τη φωτιά στη Νυφίδα Λέσβου.

Ο άνδρας αναμένεται σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η Λέσβος, και συγκεκριμένα η Βρίσα και τα Βατερά, επλήγη από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα μιας πρώτης επεξεργασίας των δορυφορικών δεδομένων κάηκαν 20.340 στρέμματα.

Τα δορυφορικά δεδομένα διερεύνησε μέχρι στιγμής ο Χρήστος Βασιλάκος των Εργαστηρίων Γεωγραφίας Φυσικών Καταστροφών και Χαρτογραφίας & Γεωπληροφορικής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με καθηγητές τους Κώστα Καλαμποκίδη και Νίκο Σουλακέλλη.

Για τη σφοδρότητα καύσης

Από τα 20.340 στρέμματα, 9.760 στρέμματα κάηκαν με χαμηλή σφοδρότητα καύσης, 8.050 στρέμματα με μέτρια σφοδρότητα καύσης και 2.350 στρέμματα με υψηλή σφοδρότητα καύσης.

Το σύνολο της καμένης έκτασης βγαίνει περίπου 20.340 στρέμματα σε σχέση και με τη σφοδρότητα της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, ενώ χθες ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα του Copernicus EMS με 21.480 στρέμματα κατόπιν φωτοερμηνείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από