Το ότι παραβίασε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ κατηγόρησε ο Θάνος Πλεύρης τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος διαγνώστηκε πρόσφατα θετικός στον κοροναϊό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό για δεύτερη φορά.

Διαβάστε επίσης: Πλεύρης: Ο Τσίπρας ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο ενώ έπρεπε να είναι σε καραντίνα

Κατά τον Θάνο Πλεύρη, ο Αλέξης Τσίπρας είτε δεν έπρεπε να πάει στη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο γιατί δεν είχαν τελειώσει οι πέντε μέρες της υποχρεωτικής καραντίνας του είτε είχε τελειώσει το 5ήμερο και έπρεπε να φοράει υποχρεωτικά μάσκα.

Δεν τήρησε το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ ο Τσίπρας

Μιλώντας το πρωί τη Τρίτης (26.07.2022) στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN, ο υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για άγνοια των οδηγιών του ΕΟΔΥ, την ώρα που, όπως είπε, ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί δεν επαναφέρει την υποχρεωτικότητα της μάσκας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει στις 20 Ιουλίου ότι βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κοροναϊό, αφού νόσησαν και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα και ο μεγάλος τους γιος. Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε στις 24 Ιουλίου και όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης είτε έπρεπε να είναι σε καραντίνα, άρα την «έσπασε», είτε έπρεπε να φοράει μάσκα και δεν το έκανε.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς: υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης, που δεν μετράει η πρώτη μέρα, ο κ. Τσίπρας ήταν στην 4η μέρα στις 24 Ιουλίου, αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην 5η μέρα. Θα έπρεπε να είναι πέντε μέρες καραντίνα γιατί δεν έχει κανένα νόημα αν έχεις θετικό ή αρνητικό τεστ. Βρέθηκε με μάσκα KN(95) στις πυρκαγιές (σ.σ. στις περιοχές όπου επλήγησαν) και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα. Το πρωτόκολλο είναι ένα και σαφές: πέντε μέρες καραντίνα και οι επόμενες πέντε μέρες μόνο με μάσκα», είπε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

Ο Τσίπρας ήρθε με αρνητικό PCR στο Μέγαρο

«Κανονικά αν ισχύουν οι ημερομηνίες που ο ίδιος έχει δώσει, ήταν στην 5ήμερη καραντίνα και δεν θα έπρεπε να έχει βγει. Αν είχε νοσήσει νωρίτερα και το ανακοίνωσε στις 20 θα έπρεπε να είναι με μάσκα», συνέχισε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ μετά από λίγη ώρα δημοσίευσε ένα σχετικό tweets θυμίζοντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Πάντως στην ίδια εκπομπή, μετά τον Θάνο Πλεύρη, καλεσμένος ήταν ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο οποίος διέψευσε τον υπουργό Υγείας λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο Προεδρικό Μέγαρο με αρνητικό PCR.