Μαίνεται  η φωτιά που ξέσπασε χθες, σε αγροτοδασική έκταση πλησίον του φράγματος της Λύρας στο Σουφλί, στον Έβρο. 

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής προκειμένου να γίνουν προσπάθειες για να περιορίσουν τις φλόγες.

Η εικόνα είναι καλύτερη σε σχέση με χθες, ενώ το γεγονός ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας δεν φυσούσε στην περιοχή, φαίνεται πως βοήθησε τις επίγειες δυνάμεις να αρχίσουν να έχουν αποτελέσματα στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 29 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Eπίσης, ενεργοποιήθηκε το σχέδιο «Ξενοκράτης» και τίθεται σε άμεση επιφυλακή ο στρατός προκειμένου να συνδράμει άμεσα.

Το μέτωπο, παραμένει κοντά τα 2 χιλιόμετρα.

Ενιαίο μέτωπο 2 χιλιομέτρων

Περιγράφοντας  χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η πυρκαγιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Διαβάστε επίσης: Το δάσος Δαδιάς χαρακτηρίζεται ως εθνικό πάρκο

«Η πιο δύσκολη πυρκαγιά αυτή την ώρα είναι στη Δαδιά Έβρου» ανέφεραν αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής που έχουν εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα πύρινα μέτωπα στην επικράτεια.