Mε εξασφαλισμένη την εμπορική επιτυχία, από το 2017 έως και σήμερα, το Karoq εισέρχεται στη δεύτερη γενιά του, με έμφαση στην τεχνολογική υπεροχή του, τα συστήματα συνδεσιμότητα και την ποιοτική αναβάθμιση του. Το ταλαντούχο SUV, που έχει κατακτήσει πάνω από μισό εκατομμύριο ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο – πωλείται σε πάνω από 60 χώρες – στη δεύτερη γενιά του παρουσιάζει ένα πιο σύγχρονο σχεδιαστικό πρόσωπο, φρέσκια σχεδίαση, περισσότερα συστήματα υποβοήθησης και ψηφιακή συνδεσιμότητα σε πρώτο πλάνο.

Το νέο KAROQ  απέκτησε πιο μοντέρνο design , διαθέτει καινούργια φαρδύτερη εξαγωνική μάσκα ψυγείου, νέους προφυλακτήτες και προβολείς LED.  Σε διαστάσεις, το μήκος του αγγίζει τα 4.38 μέτρα, το μεταξόνιο τα 2.62 μέτρα.  Τα φώτα ημέρας χωρίζονται πλέον στα δύο και για πρώτη φορά το νέο KAROQ μπορεί να εξοπλιστεί προαιρετικά με προβολείς FULL LED Matrix. Επίσης, βελτιώθηκε και στον τομέα της αεροδυναμικής, έχοντας έναν  από τους καλύτερους συντελεστές αεροδυναμικής στην κατηγορία (Cd=0.30).  Φέρει πολυάριθμα Simply Clever χαρακτηριστικά, πρακτικά τραπεζάκια στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων και πολλές έξυπνες λύσεις αποθηκευτικών χώρων.

Χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο, οι επιβάτες απολαμβάνουν περισσότερη άνεση, ενώ, ο   χώρος των αποσκευών έχει χωρητικότητα που φθάνει τα 521 λίτρα ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα επεκτείνεται έως τα 1.630 λίτρα (ή τα 1.810 λίτρα μετά την αφαίρεση των πίσω καθισμάτων VarioFlex). Ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα νέο σύστημα πολυμέσων, με οθόνες αφής 8’’ έως 9,2’’ που ενσωματώνουν πληθώρα συστημάτων συνδεσιμότητα, δόπως φωνητικό έλεγχο, ψηφιακό βοηθό Laura, λειτουργία SMART LINK με ασύρματη σύνδεση τηλεφώνου Apple και υπηρεσίες ŠKODA Connect.  Επίσης, φέρει προηγμένα συστήματα για την υποβοήθηση της οδήγησης και την ασφάλεια των επιβατών.

Μεταξύ αυτών διατίθενται έως και 9 αερόσακοι, Predictive Cruise Control και Travel Assist, Front Assist με City Emergency braking, Multi-collision braking και FULL LED Matrix προβολείς. Στον τομέα των κινητήρων προσφέρεται με τον οικονομικό κινητήρα 1.0 TSI 110PS ο οποίος συνδυάζεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και με τον 1.5 TSI κινητήρα 150PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (ACT).