Η δυναμική εμφάνιση ενός μοντέλου ήταν πάντα το «εισιτήριο» για ένα καλό ξεκίνημα. Η γαλλική «σχολή» πόνταρε και ποντάρει, εδώ και πολλές δεκαετίες στην ελκυστική εμφάνιση, δημιουργώντας θετικά σχόλια, πριν ακόμη λανσαριστεί το εκάστοτε μοντέλο της. Σήμερα, η Peugeot διαθέτει την πιο σύγχρονη γκάμα, υιοθετώντας μια σχεδιαστική ταυτότητα, που λειτουρεί στα «μαγνήτης» για τους υποψήφιους αγοραστές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το PEUGEOT 408, που φέρει δυναμική σιλουέτα, με νευρώσεις που ξεκινούν από το εμπρός τμήμα, στυλ που ξεχωρίζει ενώ, πλέον συνδυάζει και την SUV συνταγή.

Παρά την πολυτελή αισθητική που εκπέμπει, ταυτόχρονα αποπνέει μια πιο σπορ γραμμή, μέσα από ένα αμάξωμα που το μήκος του αγγίζει τα 4,69 μέτρα, ενώ, το μεγάλο μεταξόνιο, στα 2.79 μέτρα, υπόσχεται ιδιαίτερα μεγάλους χώρους. Το σαλόνι του θα είναι ιδιαίτερα άνετο, για πέντε επιβάτες, με ιδιαίτερη έμφαση στην άνεση των επιβατών, την πλήρη συνδεσιμότητα και τις πολλαπλές εφαρμογές. Επίσης, ιδιαίτερα μεγάλος θα είναι και ο  χώρος αποσκευών που «πιάνει» τα 536 λίτρα, ενώ, με την αναδίπλωση μπορεί να αγγίξει τα 1.611 λίτρα.

Το τρίπτυχο άνεση, συνδεσιμότητα και ασφάλεια δεσπόζουν στο νέο 408, που μεταξύ άλλων φέρει και το τελευταίας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit®, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του. Η θέση οδήγησης θυμίζει κόκπιτ αεροσκάφους, μιας και όλα τα χειριστήρια είναι «χτισμένα» γύρω από τον οδηγό, ενώ, η λειτουργικότητα των οθονών, των μπουτόν και η η συνδεσιμότητα, γίνεται πιο διαισθητική και πιο διαδραστική.

Στο νέο μοντέλο δεσπόζουν τα συστήματα υποβοήθησης, με την γαλλική φίρμα να αναφέρει, ότι   υποστηρίζεται από 6 κάμερες και εννέα ραντάρ!  Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου, ελεγχος τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Κάτω από το καπό του θα υπάρχουν δύο plug in υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους, και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Λίγους μήνες μετά, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Το νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023.