Μάχη με το χρόνο δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να καταφέρουν να περιορίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές.

Ειδικότερα, οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί, με την έντασή τους να υπολογίζεται σε 7-8 μποφόρ, ενώ κάποιες ριπές έφτασαν και τα 9 μποφόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μετεωρολογικό σταθμό Πεντέλης, οι άνεμοι στις 04:50 τα ξημερώματα έφτασαν ακόμα και στα 113 χιλιόμετρα την ώρα.

Αποκλιμάκωση μετά το απόγευμα

Ιδιαίτερα δύσκολες θα είναι και οι επόμενες ώρες, με την αποκλιμάκωση των φαινομένων να αναμένεται από το απόγευμα.

Διαβάστε επίσης: Πεντέλη: Εως και 400 χιλιόμετρα μακριά έφτασε ο καπνός

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, το έργο της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στα πύρινα μέτωπα δεν θα είναι εύκολη υπόθεση με τις ριπές του ανέμου να φτάνουν τα 80 με 85χλμ/ώρα.

Οι άνεμοι θα παραμείνουν ισχυροί, με ριπές ανέμου κατά διαστήματα τα 7-8 μποφόρ. Από το βράδυ θα σημειωθεί μία μικρή μείωση της τάξεως των 2 με 3 μποφόρ.

Επίσης, επιβαρυντικό μετεωρολογικό στοιχείο των επόμενων ημερών θα είναι και οι έντονα θερμές μάζες που θα έρθουν, οι οποίες με τους ισχυρούς ανέμους θα είναι ένα μείγμα πραγματικά πολύ επικίνδυνο.

Μέγιστη ένταση στις 12 το μεσημέρι

Όπως τόνισε η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη «το μέγιστο της έντασης των ανέμων θα είναι γύρω στις 12 με 1μμ».

«Από νωρίς το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένηση των ανέμων, προς το βράδυ ουσιαστικά θα έχουμε εξασθένηση. Οι επόμενες ώρες θα είναι δύσκολες, πολύ δύσκολες» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Σούζη.