Το νέο Kia Sportage έλαβε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστέρων από το Euro NCAP, τον κορυφαίο ανεξάρτητο Οργανισμό αξιολόγησης ασφάλειας της Ευρώπης.

Το νέο SUV αξιολογήθηκε σε τέσσερις κατηγορίες: προστασία ενηλίκων επιβατών, προστασία παιδιών,  ασφάλεια και προστασία για ευάλωτους χρήστες που κινούνται στο δρόμο.

Για την προστασία των ενηλίκων επιβατών έλαβε το ποσοστό 87%, με τον Euro NCAP να επαινεί ιδιαίτερα το πώς ο χώρος επιβατών παρέμεινε σταθερός στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης. . Στις δοκιμές προστασίας παιδιών, το Sportage πέτυχε 86%, ενώ, τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας του Sportage απέσπασαν βαθμολογία 72%, με το Euro NCAP να τονίζει την απόδοση των συστημάτων Intelligent Speed ​​Limit Assist και Lane Keeping Assist.

Το αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) του οχήματος συνέβαλε σημαντικά  στη βαθμολογία ευάλωτων χρηστών του δρόμου 66%, με τους δοκιμαστές να αναφέρουν συγκεκριμένα την αναγνώριση των ποδηλατών από το σύστημα.

Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με σύστημα  πολλαπλής σύγκρουσης (MCB) και κεντρικό αερόσακο, ανεβάζοντας το σύνολο των αερόσακων στους επτά.

Ο Αλέξανδρος Παπαπετρόπουλος, Διευθυντής Προϊόντων & Τιμών της Kia Europe, δήλωσε: «Το νέο Sportage είναι από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Kia  με τις καλύτερες επιδόσεις στις πωλήσεις από το λανσάρισμά του μέχρι σήμερα. Με τη βαθμολογία των πέντε αστέρων Euro NCAP, οι νέοι πελάτες του Sportage μπορούν να είναι σίγουροι ότι η στιβαρή του δομή και οι σύγχρονες υποστηρικτικές τεχνολογίες θα μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των επιβατών και των άλλων χρηστών του δρόμου ανά πάσα στιγμή».