To EV6 κάνει πράξη την ηλεκτρική επέλαση της Kia.  Είναι το το πρώτο EV της KIA που πατάει στο νέο πάτωμα της φίρμας, και το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, μιας και από την κορεατική φίρμα αναμένεται να δούμε έντεκα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έως το 2025 – από αυτά τα 7 θα αξιοποιούν τη δυναμική της νέας πλατφόρμας. «Θέλουμε τα προϊόντα μας να προσφέρουν μια φυσική εμπειρία που βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών μας και ο στόχος της μάρκας οι πελάτες μας να βρίσκονται στο επίκεντρο του τι κάνουμε και να επηρεάζουν κάθε απόφαση που λαμβάνουμε», σχολίασε Τζέισον Γιονγ,, Πρόεδρος της Kia Europe. Το πρώτο στοιχείο στο οποίο ξεχωρίζει το νέο μοντέλο είναι η εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Το μήκος του αγγίζει τα 4.7 μέτρα, ενώ, ιδιαίτερα μεγάλος είναι ο χώρος αποσκευών του που ανέρχεται στα 520 λίτρα. Οι τεχνολογικές καινοτομίες δίνουν το παρόν τους στο νέο EV6 και μεταξύ αυτών ξεχωρίζουμε  τον χειρισμό των συστημάτων με διαισθητικές λειτουργίες, οπότε, η …απουσία αρκετών μπουτόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.  Συγκεκριμένα, ο οδηγός έχει στο οπτικό του πεδίο δύο καμπύλες ευρείες οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, με την  κεντρική οθόνη να συνδυάζει τα συστήματα πλοήγησης, ψυχαγωγίας καθώς και τα επιμέρους μενού.

Η είσοδος στο εσωτερικό γίνεται χωρίς κλειδί . Σε εκδόσεις, διατίθεται το δικίνητο EV6 που εφοδιάζεται με την μπαταρία των 77,4 kWh με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 168 kW (229 ίπποι) με τη μέγιστη αυτονομία σε κύκλο WLTP να φτάνει στα 510 χιλιόμετρα. Με τον διπλό ηλεκτροκινητήρα η ισχύ αγγίζει τα 325 άλογα, ηλεκτροκινητήρας (τετρακίνητη εκδοχή AWD), το κινητήριο σύνολο αποκτά συνδυασμένη ισχύ 239 kW (325 ίπποι).