To Nissan Qashqai δεν χρειάζεται συστάσεις. Εχει κερδίσει το κοινό του, για περισσότερο από 15 χρόνια, όντας ένα μοντέλο, που άνοιξε μεγαλύτερο «δρόμο» για τη διαμόρφωση των σημερινών SUV.  Σήμερα, η ιαπωνική φίρμα, μετά από «βροχή» ανακοινώσεων, πριν από μερικούς μήνες, και πιστή στα ραντεβού της, λανσάρει το νέο Nissan Qashqai E-Power . Την υβριδική εκδοχή, που ανάγει το SUV της στην κατηγορία των εξηλεκτρισμένων οχημάτων με τον ιδανικότερο τρόπο. Χωρίς να αλλάζει την σχεδιαστική του σύσταση, το νέο ιαπωνικό μοντέλο φέρει ένα υβριδικό σύνολο, που συνδυάζεται από έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 ίππων.

Το τρικύλινδρο σύνολο βενζίνης είναι 1.5 λίτρου ενώ, σημαντική λεπτομέρια ότι την κίνηση του αυτοκινήτου την υποστηρίζει το ηλεκτρικό μοτέρ και όχι το μοτέρ βενζίνης, ο ρόλος του οποίου έχει περιοριστεί στη φόρτιση των συσσωρευτών ηλεκτρικής ενέργειας.Το Nissan Qashqai E-Power πρεσβεύει την ιαπωνική φίρμα με τον ιδανικότερο τρόπο στην συγκεκριμένη κατηγορία και του εξασφαλίζει μια νέα, οικολογικότερη εμπειρία οδήγησης, που υποστηρίζεται από πληθώρα συστημάτων συνδεσιμότητα και υποβοήθησης.

Το Nissan Qashqai E-Power φέρει, όπως και το Nissan Leaf, την επιτυχημένη λειτουργία του e-pedal με την οποία ο οδηγός  όταν αφήνει το πεντάλ γκαζιού, έχει την μέγιστη ανάκτησης ενέργειας και ταυτόχρονα επιβραδύνει χωρίς να χρησιμοποιήσει το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου.

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στον τομέα της κατανάλωσης, το νέο μοντέλο καταναλώει 5,3 λίτρα ανά 100 χλμ. ενώ, οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 119 γρ./χλμ. Σε επιδόσεις, τα 0-100χλμ/ώρα επιτυγχάνονται σε 7.9 ΄΄ ενώ, η τελική ταχύτητα του αγγίζει τα 170χλμ/ώρα. Πλήρως, λοιπόν, το ενεργειακό όφελος από το νέο μοντέλο, που συνεχίζει να είναι άνετο στο εσωτερικό του, με την κορυφαία θέση οδήγησης, που είναι «χτισμένη» γύρω από τον οδηγό. Ο χώρος των αποσκευών αγγίζει τα 520 λίτρα, ενώ, οι μικροθήκες στο σαλόνι είναι αρκετές για την πρακτική ικανοποίηση των επιβατών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στον τομέα της ασφάλειας το ιαπωνικό μοντέλο κατά την αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης, από το Euro NCAP κατέταξε το ProPilot με το σύστημα Navi-Link που έχει τοποθετηθεί στο Nissan Qashqai ως «πολύ καλό», επιτυγχάνοντας την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Επίσης, δύο νέα συστήματα που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, είναι το Blind Spot Intervention,  που ανιχνεύει ένα άλλο όχημα που δεν έχει δει ο οδηγός σε μια παραπλήσια λωρίδα και κατευθύνει ενεργά το Qashqai πίσω στη λωρίδα του και μακριά από τον κίνδυνο ενώ, το Rear Cross Traffic Alert αποτρέπει επίσης τις συγκρούσεις κατά την όπισθεν, κατά την έξοδο από μια θέση στάθμευσης.

Το νέο Nissan Qashqai E-Power αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά το ερχόμενο φθινόπωρο, με τις τιμές διάθεσής του στην χώρα μας να ανακοινώνονται σε λίγο χρονικό διάστημα.