Χωρίς πλοίο της γραμμής παραμένει εδώ και μία εβδομάδα η Κάσος ενώ ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και στα γειτονικά νησιά, την Κάρπαθο και την Ανάφη, με τα προβλήματα στον τομέα του τουρισμού της περιοχής να είναι ήδη ορατά.

«Εν μέσω καλοκαιριού είναι πολύ δύσκολο να μείνει χωρίς καράβι. Υπάρχει μία άρνηση από τους επισκέπτες, υπάρχουν ακυρώσεις. Υπονομεύει το μέλλον την τουριστικής σεζόν. Ακούμε τα άλλα νησιά που έχουν βουλιάξει από κόσμο και εμείς είμαστε εντελώς «νεκροί»» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Ερωτόκριτος που ετοιμάζεται για συνάντηση τη Δευτέρα, με τους αρμόδιους.

Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα

Όπως επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στο OPEN υπάρχει πολιτικό πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί.

Το πλοίο, όπως σημείωσε, είχε πάρει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας ωστόσο χρειαζόταν να περάσει από επιθεώρηση.

«Εκτός από την Κάσο προβλήματα έχει και η Κάρπαθος αλλά εκεί υπάρχει το μεγάλο αεροδρόμιο» είπε ενώ έθεσε ένα ακόμη πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί:

«Πλήττεται και το εμπόριο της Καρπάθου καθώς με τη μη έλευση του καραβιού έχουν μείνει νταλίκες στον Πειραιά. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγάιου ναύλωσε ένα Ρο-Ρο (σ.σ. πλοίο για την μεταφορά τροχοφόρων φορτίων) για το Ηράκλειο και σήμερα θα πάει προς Κάρπαθο και Κάσο μεταφέροντας ευπαθή εμπορεύματα και φάρμακα. Η Ανάφη συνδέεται καθημερινά με τη Σαντορίνη».

Αντιπροσωπία θα βρεθεί τη Δευτέρα στην Αθήνα ώστε να συναντήσει τους αρμοδίους, με τον δήμαρχο να επισημαίνει πως το ταξίδι από το νησί χωρίς πλοίο, με το αεροπλάνο, κοστίζει πλέον περί τα 250 ευρώ ανά άτομο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από