Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι της Παρασκευής στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στα νότια του νομού Ρεθύμνης. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδικές και καλλιεργήσιμες εκτάσεις μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ.

Τιτάνια είναι η προσπάθεια των πυροσβεστών να σβήσουν εγκαίρως τη φωτιά, με το φόβο να επεκταθεί προς τον οικισμό του Ορνέ.

Ισχυροί άνεμοι

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, επιχειρούν όλες οι επίγειες δυνάμεις του Ρέθυμνου, ενώ έσπευσαν και Πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο.

Διαβάστε επίσης: Φωτιές σε Κουβαρά και Φέριζα – Δίπλα σε σπίτια οι φλόγες – Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Σύμφωνα με το neakriti.gr, στην περιοχή έχει ξεκινήσει να επιχειρεί ένα ελικόπτερο με ρίψεις νερού, ενώ καταφτάνουν δύο ακόμη, για να ενισχύσουν την μάχη των πυροσβεστών. Σημειώνεται, ότι την κατάσβεση της πυρκαγιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Εκκενώθηκε το χωριό Ορνέ

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, ανάμεσα στα χωριά Κρύα Βρύση και Ορνέ, στα νότια του νομού Ρεθύμνης.

Ήδη έχουν σπεύσει 18 οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν και πυροσβεστικά οχήματα και εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ στο σημείο μετέβη και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

Η φωτιά ξεκίνησε σε απόσταση αναπνοής από το χωριό Ορνέ. Έτσι αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους οι ηλικιωμένοι και ευπαθείς πολίτες.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, το ελικόπτερο που έσπευσε για την από αέρος ενίσχυση της κατάσβεσης παρουσίασε πρόβλημα και αναχώρησε. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα ελικόπτερο, ενώ αναμένεται ένα ακόμα.