Το CUPRA Formentor, το μοντέλο που έχει ταυτιστεί με την επιδόσεις, την κορυφαία οδική συμπεριφορά και το άρτιο τεχνολογικό επίπεδο,  σε συνδυασμό με την εγγύηση της τετρακίνησης, προσφέρεται με 5-κύλινδρο κινητήρα TSI 2.5 λίτρων, που αποδίδει 390 ίππους  και 480Nm ροπής. Το CUPRA Formentor VZ5 ενισχύεται ακόμα περισσότερο με την προσθήκη της συλλεκτικής έκδοσης VZ5 Taiga Grey.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα προσφέρεται σε ένα και μοναδικό χρώμα, ενώ, αναμένεται να κατασκευαστούν μόλις 999 αντίτυπα.  Μάλιστα, κάθε  CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey θα έχει «χαραγμένο» τον αριθμό του οχήματος με λέιζερ στο πάνελ της πόρτας, υπογραμμίζοντας την αποκλειστικότητα του αυτοκινήτου.

Επίσης, εκτός από το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του, θα φέρει φωτιστικα΄Matrix LED, που αποτελούν πλέον στάνταρ εξοπλισμό για το CUPRA Formentor VZ5.  Να σημειωθεί, ότι η δυναμική κατανομή του φωτός από το σύστημα των Matrix LED μπορεί  να ρυθμίζεται δυναμικά χάρη στην παρουσία της εμπρός κάμερας, που εποπτεύει τον χώρο σε πραγματικό χρόνο. Ετσι, με αυτόν τον τρόπο οδηγός μπορεί να έχει  τον αυτόματο φωτισμό ενεργοποιημένο, και να οδηγεί με αναμμένη τη μεγάλη σκάλα ανά πάσα στιγμή καθώς δε θαμπώνει τους άλλους οδηγούς.  Η παραγωγή του CUPRA Formentor VZ5 Taiga Grey ξεκίνησε ήδη στις εγκαταστάσεις της μάρκας στο Martorell.