Το 1994, ο Γούντι Χάρελσον (Woody Harrelson) έπαιξε το ρόλο ενός μανιακού δολοφόνου στο αστυνομικό δράμα του Όλιβερ Στόουν, Natural Born Killers – μια ταινία σταθμό στον κινηματογράφο, αλλά με αρνητικό εφέ στη ζωή μιας και ενέπνευσε πολλά «μιμητικά» εγκλήματα μετά την κυκλοφορία της. Οι δράστες και «πρωταγωνιστές» αληθινών τραγωδιών όπως το μακελειό στο λύκειο Columbine και οι πυροβολισμοί στο γυμνάσιο Frontier λέγεται ότι εμπνεύστηκαν από γεγονότα της ταινίας.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη φορά που ο Χάρελσον συνδέεται στενά με κάποια αιματοβαμμένη τραγωδία. Ο πατέρας του, Τσαρλς Χάρελσον, ήταν πληρωμένος εκτελεστής, με πιο γνωστή την πρώτη δολοφονία ενός εν ενεργεία ομοσπονδιακού δικαστή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ηθοποιός, ο οποίος έκανε την επανάστασή του στα μέσα της δεκαετίας του 1980 στην κωμική σειρά του NBC, Cheers, δεν ήταν ποτέ κοντά στον πατέρα του, δηλώνοντας ότι τον έβλεπε ελάχιστα στο σπίτι. Όταν ο Χάρελσον ήταν επτά ετών, ο πατέρας του δικάστηκε για τη δολοφονία του Άλαν Χάρι Μπεργκ, αν και αθωώθηκε το 1970. Ωστόσο, λίγο αργότερα δικάστηκε για τη δολοφονία του Σαμ Ντεγκέλια το 1968. Πληρώθηκε 2.000 δολάρια για τη δολοφονία του εμπόρου σιτηρών, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσει το 1973 για να φυλακιστεί. Παρά την ποινή των 15 ετών, ο Χάρελσον αποφυλακίστηκε λόγω καλής συμπεριφοράς μετά από μόλις πέντε χρόνια.

(Credit: Houston Police Department)

«Ήταν μια άγρια συνειδητοποίηση»

Σε συνέντευξή του στον Guardian, ο Γούντι ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανακαλύψει την πραγματικότητα της απουσίας του πατέρα του μέχρι που έφτασε στην ηλικία των 12 ετών, δηλώνοντας «και μιλούσε για τον Charles Harrelson και τη δίκη του για φόνο και μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα και καθόμουν εκεί και σκεφτόμουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλος Charles Harrelson. Θέλω να πω, αυτός είναι ο πατέρας μου! Ήταν μια άγρια συνειδητοποίηση».

Δυστυχώς, ο πατέρας Χάρελσον δεν άργησε να εμπλακεί σε άλλη μια δολοφονία, αυτή τη φορά ήταν η δολοφονία του Αμερικανού περιφερειακού δικαστή John H. Wood Jr. Ο Χάρελσον είχε προσληφθεί από τον βαρόνο ναρκωτικών Jamiel Chagra και πληρώθηκε με 250.000 δολάρια. Ο Τσάγκρα κινδύνευε με ισόβια κάθειρξη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών και επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον διαβόητα σκληρό δικαστή στο δικαστήριο. Καθώς ο δικαστής γονάτισε για να επιθεωρήσει ένα λάστιχο στο αυτοκίνητό του έξω από το σπίτι του στο Τέξας, πυροβολήθηκε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από τον Χάρελσον.

Κατά τη διάρκεια της εξάωρης αντιπαράθεσης του -κοκαρισμένου, όπως αποδείχθηκε- Χάρελσον με την αστυνομία, μετά τη δολοφονία του Γουντ, παραδέχτηκε όχι μόνο ότι σκότωσε τον δικαστή, αλλά και τον πρόεδρο Τζον Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963.

Σε μια συνέντευξη του αργότερα ισχυρίστηκε: «Την ίδια στιγμή που είπα ότι είχα σκοτώσει τον δικαστή, είπα ότι είχα σκοτώσει τον Κένεντι, πράγμα που ίσως σας δώσει μια ιδέα για την κατάσταση του μυαλού μου εκείνη την εποχή», εξηγώντας ότι αυτό ήταν «μια προσπάθεια να επιμηκύνω τη ζωή μου».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Jim Marrs, εξέχοντα θεωρητικό συνωμοσίας της υπόθεσης JFK, ο Harrelson έμοιαζε με έναν από τους «τρεις αλήτες» – τους τρεις άνδρες που εντοπίστηκαν κοντά στο κτήριο από το οποίο ο Lee Harvey Oswald πυροβόλησε τον JFK. Επιπλέον, η ιατροδικαστής Λόις Γκίμπσον ισχυρίστηκε ότι ταίριαξε εικόνες του ψηλότερου από τους τρεις άνδρες με εικόνες του Χάρελσον, γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε ανάμειξη στη δολοφονία.

Διαβάστε επίσης – Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ: Ο φόνος που έριξε τον φόνο του Κένεντι στο σκοτάδι

Ανεξάρτητα από τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξε ο πατέρας Harrelson, αυτό δεν εμπόδισε τον γιο του να προσπαθήσει να επανασυνδεθεί με τον πατέρα του. Ο ηθοποιός παραδέχτηκε ότι επισκεπτόταν τακτικά τον πατέρα του στη φυλακή, αντιμετωπίζοντάς τον περισσότερο ως φίλο παρά ως γονική φιγούρα.

Κάποτε υποστήριξε ότι «ο πατέρας μου είναι ένας από τους πιο ευφράδεις, πολυδιαβασμένους, γοητευτικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Παρόλα αυτά, ζυγίζω αν αξίζει την αφοσίωση ή τη φιλία μου. Τον βλέπω ως κάποιον που θα μπορούσε να είναι φίλος περισσότερο παρά πατέρας».

Επιπλέον, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο ηθοποιός προσπάθησε να βγάλει τον πατέρα του από τη φυλακή. «Δεν ξέρω αν άξιζε μια νέα δίκη… Απλά ως γιος που προσπαθούσε να βοηθήσει τον πατέρα του ξόδεψα μερικά εκατομμύρια χτυπώντας το κεφάλι μου στον τοίχο» είπε.

Οι προσπάθειες του νεότερου Χάρελσον απέτυχαν και ο πατέρας του πέθανε στη φυλακή το 2007. «Ναι, τα πηγαίναμε πολύ καλά. Όταν δεν μπορείς να κάνεις παρέα και να πας σε μια παμπ, καταλαβαίνεις τι εννοώ, είναι δύσκολο» δήλωσε ο ηθοποιός μετά τον θάνατο του πατέρα του.