Για ακόμα μια χρονιά στις δηλώσεις πόθεν έσχες καταγράφονται οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς της …Βουλής, όπου από τη μια καταγράφονται είτε ακίνητα, είτε μεγάλες τραπεζικές καταθέσεις, είτε ομόλογα και άλλα χρεόγραφα, είτε μεγάλα ή και μικρότερα εισοδήματα από επαγγελματική δραστηριότητα, μισθωτές υπηρεσίες είτε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης: Πόθεν έσχες: Δείτε τα εισοδήματα που δηλώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί

Πέραν από τους πολιτικούς αρχηγούς όπου καταγράφεται αυτή η ψαλίδα, εξίσου αντίστοιχη είναι και η εικόνα ανάμεσα σε βουλευτές και υπουργούς των διαφόρων κομμάτων.

Εντυπωσιακές καταθέσεις και αμέτρητα ακίνητα

Από τους πλέον εύπορους με εντυπωσιακά ποσά τραπεζικών καταθέσεων είναι ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ Γιώργος Βαγιωνάς ο οποίος έχει καταθέσεις στις τράπεζες σε δολάρια ΗΠΑ πάνω από 1,3 εκατομμύρια και το συνολικό ύψος των καταθέσεών του μαζί με της συζύγου του κυμαίνονται σε περίπου 1,4 εκατομμύρια ευρώ. Σημειώνεται ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταθέσεις αυτές είναι εισοδήματα από προηγούμενα έτη.

Στο πόθεν έσχες του κ. Βαγιωνά υπάρχουν 18 καταγραφές ακινήτων, ενώ τα συνολικά εισοδήματα του ιδίου είναι περίπου 96 χιλιάδες ευρώ και της συζύγου του ξεπερνούν τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Γιώργου Βαγιωνά

Υψηλές τραπεζικές καταθέσεις αλλά και μεγάλο αριθμό ακινήτων έχει για ακόμα μια χρονιά η δήλωση περιουσιακής κατάστασης της βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική Γεωργίας Μαρτίνου.

Η Γεωργία Μαρτίου έχει συνολικά εισοδήματα περίπου 430 χιλιάδων ευρώ, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία της πηγής των εισοδημάτων αυτών προέρχεται από ακίνητα και ανέρχεται στο ποσό των 390 χιλιάδων ευρώ. Στο πόθεν έσχες της κας Μαρτίνου υπάρχουν 114 καταγραφές ακινήτων.

Δηλώνονται ακόμη καταθέσεις σε εφτά τραπεζικούς λογαριασμούς όπου τα συνολικά ποσά που καταγράφονται στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης ανέρχονται σε περίπου 300 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες της Γεωργίας Μαρτίνου

Επενδυτές σε μετοχές και κάθε είδους χρεόγραφα

Εντυπωσιακή είναι η οικογενειακή περιουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη σε ότι αφορά την κατοχή διαφόρων ειδών χρεογράφων. Ειδικότερα ο κ. Γεραπετρίτης μαζί με τη σύζυγό του είναι κάτοχοι χρεογράφων συνολικής αξίας (αποτίμηση) περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ (αποκτημένα από προηγούμενη χρήση)

Τα συνολικά εισοδήματα του κ. Γεραπετρίτη μαζί με της συζυγου του ξεπερνούν τα 70 χιλιάδες ευρώ.

Στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Γεραπετρίτη υπάρχουν 32 καταγραφές τραπεζικών λογαριασμών σε ευρώ, δολάρια, γεν και βρετανικές λίρες. Μόνο οι καταθέσεις σε ευρώ ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια. Σε δολάρια ΗΠΑ οι καταθέσεις ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο, ενώ πάνω από 100 χιλιάδες είναι οι καταθέσεις σε βρετανικές λίρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Γιώργου Γεραπετρίτη

Πάνω από 1,1 εκατομμύριο ευρώ εισοδήματα δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης ο οποίος είναι κάτοχος χρεογράφων αξίας περίπου 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Κωστή Χατζηδάκη

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με το σύζυγό της δηλώνει 236.634 συνολικό ετήσιο εισόδημα. Επίσης διαθέτουν μετοχές αξίας 596.856 ευρώ. Στην ιδιοκτησία τους βρίσκονται 11 ακίνητα.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες της Νίκης Κεραμέως

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος συνολικά εισοδήματα περίπου 400 χιλιάδων ευρώ (χρήση 2019) για τη χρήση του 2020 δηλώνει περίπου 77 χιλιάδες ευρώ ενώ είναι χρεογράφων αξίας που ξεπερνούν τις 530 χιλιάδες ευρώ (κάποιες καταγράφονται σε αξία δολαρίων) μαζί με τη σύζυγό του και περίπου 300 χιλιάδες ευρώ  και πάνω από 120 χιλιάδες δολάρια σε καταθέσεις.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Παναγιώτη Πικραμμένου

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Μόνο από επιχειρηματική δραστηριότητα τα εισοδήματα του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ανέρχονται σε 524.498,23 ευρώ, τα συνολικά του εισοδήματα του κ. Δένδια μαζί με τη σύζυγό του είναι περίπου 570 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Νίκου Δένδια

Ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης διαθέτει πάνω από ένα εκατομμύριο σε μετοχές και άλλα χρεόγραφα, ενώ στο πόθεν έσχες τους γίνονται επίσης 45 καταγραφές ακινήτων. Τα συνολικά εισοδήματα που δηλώθηκαν είναι περίπου 85.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Γιάννη Κεφαλογιάννη

Μετοχές σε ευρώ και λίρες

Στους πλούσιους της Βουλής συγκαταλέγεται σταθερά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί με τη σύζυγό του δηλώνουν εισόδημα που ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ.

Η οικογένεια Τσακαλώτου κατέχει αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα, μετοχές κλπ χρεόγραφα αξίας περίπου 360 χιλιάδων σε ευρώ και 140 περίπου χιλιάδων σε βρετανικές λίρες.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Κάτοχος μετοχών αξίας περίπου 220 χιλιάδων ευρώ είναι ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος έχει συνολικό εισόδημα λίγο πάνω από 80.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Γιάννη Δραγασάκη 

Οι «φτωχοί» και πρώην φτωχοί

Η Ραλλία Χρηστίδου του ΣΥΡΙΖΑ φέτος έχει εισόδημα που αγγίζει τα 35.000 ευρώ και δηλώνει καταθέσεις περίπου 15.000 ευρώ, ενώ πέρσι οι καταθέσεις της δεν ξεπερνούσαν τα 550 ευρώ και το εισόδημά της άγγιζε τις 20000 ευρώ. Είναι κάτοχος ενός ακινήτου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες της Ραλλίας Χρηστίδου

Η Κατερίνα Νοτοπούλου έχει εισόδημα περίπου 33.0000, ενώ οι καταθέσεις της ανέρχονται σε περίπου 2.000 ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες της Κατερίνας Νοτοπούλου

Η βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη δηλώνει εισόδημα περίπου 39 χιλιάδες ευρώ και 4.000 περίπου ευρώ καταθέσεις, ενώ δεν είναι κάτοχος κάποιου περιουσιακού στοιχείου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχεες της Μαρίας Απατζίδου

Οι χρεωμένοι

Η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη με συνολικό οικογενειακό εισόδημα περίπου 63.000 ευρώ, καταθέσεις περίπου στις 10.000 ευρώ και 8 καταγραφές ακινήτων έχει δάνεια προς αποπληρωμή (μαζί με το σύζυγό της)  περίπου 500 χιλιάδες ευρώ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες της Όλγας Γεροβασίλη

Δανειακές υποχρεώσεις περίπου 500.000 ευρώ έχει επίσης ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πόθεν έσχες του Περικλή Μαντά

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά ΕΔΩ όλες δηλώσεις Πόθεν Έσχες των πάνω από 1000 υπόχρεων (πολιτικών, περιφερειαρχών, δημάρχων κλπ) για το 2020 (χρήση 2019)