Με μεγάλη συμμετοχή δημοτών αλλά και επισκεπτών του Πειραιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας» για το 2022.

Με επίκεντρο την Πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, ήταν ένα διήμερο γεμάτο εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους ώστε όλοι να μάθουν περισσότερα για την ανακύκλωση, να την εντάξουν στην καθημερινότητά τους και να την κάνουν τρόπο ζωής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ειδικοί κάδοι συλλογής, αλλά και το «Σπίτι της Ανακύκλωσης» δέχονταν συσκευασίες και αντικείμενα από πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, χαρτί, καθώς και όλα τα υλικά και προϊόντα που μπορούν να ανακυκλωθούν, επιβραβεύοντας μάλιστα τους επισκέπτες της γιορτής με συμμετοχές σε διαδοχικές κληρώσεις για μεγάλα δώρα και εκπλήξεις.

Στη γιορτή παραβρέθηκαν και αναγνωρίσιμοι υποστηρικτές της ανακύκλωσης όπως η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο Βουλευτής Πειραιά κ. Γιάννης Μελάς, αλλά και αγαπημένοι παραγωγοί του My Radio 104,6 όπως η Κατερίνα Ζαρίφη, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, η Κόνι Μεταξά και ο Χάρης Χρονόπουλος που μετέδωσαν, ζωντανά από την πλατεία, τον παλμό της διοργάνωσης.

O Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Μώραλης έδωσε το παρών στην γιορτή και δήλωσε: «Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε τόσο κόσμο να συμμετέχει στην 2η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου μας. Είναι μέρος μιας συντονισμένης προσπάθειας ώστε οι κάτοικοι της πόλης μας και κυρίως τα μικρά παιδιά, να κατανοήσουν στην πράξη τα οφέλη που έχει να προσφέρει η ανακύκλωση στο περιβάλλον αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η Δημοτική Αρχή παίρνει εδώ και χρόνια, σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής για τους Πειραιώτες. Η προσπάθεια μας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων έχει στόχο να γίνει η πόλη μας βιώσιμη με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και σεβασμό στην εξοικονόμηση των πολύτιμων φυσικών πόρων. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ότι οι δημότες μας αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά, έχουν αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, έκλεισε την 2η Γιορτή Ανακύκλωσης δηλώνοντας: «Η 2η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά ολοκληρώθηκε, αλλά οι προσπάθειες μας για ένα καλύτερο μέλλον και ένα υγιέστερο περιβάλλον τώρα είναι που πρέπει να κλιμακωθούν. Ευχαριστώ όλους τους δημότες αλλά και τους φίλους της πόλης του Πειραιά που ήρθαν, συμμετείχαν στις δραστηριότητες αυτού του εκπαιδευτικού διήμερου και κυρίως έφεραν μαζί τους μικρούς μας φίλους. Τους αυριανούς υπεύθυνους πολίτες που θα κάνουν τη διαφορά. Δίνουμε ραντεβού για την 3η Γιορτή Ανακύκλωσης το 2023 αλλά και κάθε ημέρα στους δρόμους της πόλης μας. Για τον καθαρό Πειραιά που είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωσή μας».

Την 2η Γιορτή Ανακύκλωσης διοργάνωσε η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, με την υποστήριξη του «Europe Direct» στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2022».

· Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr