Με την κατάθεση του 36χρονου Νίκου Σ. ο οποίος έχει περιγράψει ότι δέχθηκε σεξουαλική κακοποίηση από τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη σε χρόνο, όμως που περιγραφόμενη αξιόποινη πράξη δεν μπορεί να αξιολογηθεί ποινικά από τη δικαιοσύνη γιατί έχει υποπέσει σε παραγραφή, συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του κατηγορουμένου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Οι εντάσεις και οι υψηλοί τόνοι δεν έλειψαν ούτε από τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, που διεξήχθη σε μία κατάμεστη από κόσμο δικαστική αίθουσα.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο φόβο πως θα δεχτούν «πόλεμο» όσοι μιλήσουν κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κράτησε μακριά από το δικαστήριο άλλα πρόσωπα που έζησαν ανάλογες εμπειρίες με τα θύματα.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του μάρτυρα ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου Αλέξης Κούγιας μέσω των ερωτήσεών του έβαλε κατά του περιεχομένου της κατάθεσης του μάρτυρα στοχεύοντας στην αποδόμηση της, ο οποίος έκανε λόγο για σεξιστικές ερωτήσεις.

Το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του 36χρονου το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη με αποτέλεσμα ο μάρτυρας να ζητήσει από το δικαστήριο να τον αποδεσμεύσει και να μην συνεχίσει να απαντά στις ερωτήσεις της υπεράσπισης. Η πολιτική αγωγή μίλησε για «παρελκυστικές» ερωτήσεις και «συνειδητή παραπληροφόρηση». Με αφορμή μάλιστα το μονόλογο που φέρεται να είχε ζητήσει από το μάρτυρα ο κατηγορούμενος, η υπεράσπιση έκανε λόγο για «συμπτώσεις» στις καταγγελίες και άλλων προσώπων, υπονοώντας πως όλα οφείλονται στις προσωπικές διαφορές, με τον κατηγορούμενο..

Μάρτυρας: Ήθελε να είμαστε όλοι Τομ, να υπάρχει μια ταύτιση των θυμάτων με τον ήρωα. Δεν θα απολογηθούμε για το μοτίβο του βιαστή μας.

Υπεράσπιση: Είναι σύμπτωση;

Μάρτυρας: Ξέρετε πόσοι Τομ υπάρχουν εκεί έξω αυτή τη στιγμή;

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 8 Ιουνίου.