Ο Δήμος της Νέας Σμύρνης συνεχίζει το πολύ χρήσιμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα OTAGO στα ΚΑΠΗ της πόλης που μαθαίνει τους ηλικιωμένους τους τρόπους να αποφεύγουν τις πτώσεις. Το πρόγραμμα επεκτείνετε και στο Δ’ ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Η εφαρμογή του προγράμματος γίνεται στo πλαίσιo της συνεργασίας μεταξύ της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Νομικού Προσώπου «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης».

Έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη αποδοχή και επιτυχία στα μέλη των Α’, Β’ και Γ’ ΚΑΠΗ. Σειρά είχαν τα μέλη του Δ’ ΚΑΠΗ για να εκπαιδευτούν και να ωφεληθούν από την εφαρμογή του προγράμματος.

Η παρουσίαση έγινε από την υπεύθυνη Φυσικοθεραπεύτρια των Δημοτικών Ιατρείων του Δήμου Καριαμπά Ευφροσύνη, Instructor, Otago Exercise Program (OEP) στις εγκαταστάσεις του Δ’ ΚΑΠΗ.

Οι ασκήσεις Otago μειώνουν την πιθανότητα πτώσης, αυξάνουν τη δύναμη, την ισορροπία, βελτιώνουν τη σωστή στάση του σώματος, τη μνήμη και τις κοινωνικές επαφές. Ενισχύεται η αίσθηση ανεξαρτησίας, η αυτοπεποίθηση και βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του ατόμου.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης κ. Παναγιώτης Γιατζίδης τόνισε: «Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι πάντα δίπλα στον πολίτη με πράξεις και αίσθημα αλληλεγγύης. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην πρόληψη και την προάσπιση της υγείας των πολιτών και των μελών των ΚΑΠΗ».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης έχει εντάξει το θέμα της διαβίωσης των ηλικιωμένων του δήμου ως άμεση προτεραιότητα.