Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενα με τα παιδιά που πετάγονται ξαφνικά στον δρόμο, μέσα στο σκοτάδι, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα για μερικά likes στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Κι εδώ γίνεται. Στο Μπραχάμι»

Τα έχω δει, ήταν τέσσερα παιδιά… τέσσερα, πέντε… πιτσιρίκια. 14, 15, εκεί μέσα η ηλικία τους, όλα με κουκούλες, με μαύρα και περίμεναν πότε θα δουν αυτοκίνητο ή μηχανάκι, ή μηχανές… μάλιστα ένας με μία μεγάλου κυβισμού μηχανή κόντεψε να πέσει ο άνθρωπος κάτω γιατί κάνουν μανούβρες για να τα αποφύγουν. Πετάγονται ξαφνικά μπροστά στα αυτοκίνητα. Κρύβονται στη γωνία, στο πεζοδρόμιο και μόλις δουν αυτοκίνητα πετάγονται μπροστά. Και γελάνε και το θεωρούν αστείο αυτό που κάνουν», αναφέρει μάρτυρας στο MEGA.

Η νέα μαρτυρία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική μιας και τα παιδιά σε αυτήν τη περίπτωση, κρύβονται σε στροφή και ρισκάρουν τη ζωή τους τη στιγμή που οι οδηγοί δεν έχουν ορατότητα.

«Και λέω ‘Παναγιά μου, τι γονείς θα έχουν αυτά τα παιδιά και ποιανού σπίτι θα κλείσουν’ γιατί ο άλλος, αν δεν το προλάβει και το πατήσει το παιδί, μετά θα του ζητάνε και τα ρέστα του ανθρώπου. Άμα πέσει στις ρόδες κάποιου ανθρώπου και τα πατήσουν ή τα χτυπήσουν ή οτιδήποτε, θα πάει φυλακή ο άνθρωπος. Τα είδα με τα μάτια μου. Κι όταν στρίβουν τα αυτοκίνητα έχει μια κατηφόρα και κατεβαίνουν με φόρα τα αυτοκίνητα. Και κάθονται και περιμένουν πότε θα δουν αυτοκίνητο να έρχεται με φόρα και πετάγονται μπροστά στο αυτοκίνητο».

Οι οδηγοί, σύμφωνα με τη μαρτυρία, από καθαρή τύχη δεν έχουν χτυπήσει μέχρι σήμερα κάποιο από αυτά τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτήν την αδιανόητη πρόκληση, την οποία μάλιστα, ένα από τα μέλη της παρέας καταγράφει με το κινητό του για να το «ανεβάσει» στη συνέχεια, στα social media.

«Οι οδηγοί κάνουν συνέχεια ελιγμούς να τα αποφύγουν. Πάταγαν απότομα φρένο γιατί ξαφνικά να δεις ένα μαύρο, ένα πιτσιρίκι με μαύρα να πετάγεται μπροστά σου μέσα στο σκοτάδι, τρελαίνεσαι. Κυριολεκτικά πετάγονται. Στα μηχανάκια πετάγονταν μπροστά. Λέω ‘τώρα θα πατήσουν κανένα’ και πήγα και τους το είπα, λέω ‘τι κάνετε ρε παιδιά;’ Μου λέει… και γέλαγαν, δεν μου είπαν τίποτα. Γέλαγαν και έφυγαν. Το έκαναν δύο φορές τους είδα που το έχουν κάνει. Στο ίδιο σημείο», αναφέρει η μαρτυρία.

Το συγκλονιστικό είναι ότι τα παιδιά αυτά δείχνουν να το διασκεδάζουν, γελούν με το φόβο που προκαλούν στους οδηγούς που έντρομοι σταματούν οριακά από τα πόδια τους και δεν συνειδητοποιούν πόσο πολύ θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο.